2023 11 12 Domeikavos parapijoje pradėta įgyvendinti Išklausymo tarnystė

Lapkričio 12 d., sekmadienį po šv. Mišių Domeikavos parapijos namuose kaip ir buvo planuota trečią kartą šiais metais mūsų parapijos karitiečiai susitiko su Kauno arkivyskupijos Caritas vadovais. Du ankstesni susitikimai vyko rugsėjį ir spalį. Kauno Caritas direktorius Arūnas Kučikas pristatė tarpininkaujančių tarp ieškančių pagalbos ir ją galinčių teikti modelį – „Išklausymo tarnystė“. Aptarėme šios tarnystės veiklos tikslus, tikslines grupes ir pagalbos ribas.


Domeikavos Lietuvos kankinių parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras džiaugėsi, kad kilusios iš Italijos naujos Caritas tarnystės - išklausymo bus mokomasi jo vadovaujamoje parapijoje. Vienas iš didžiausių šio laikmečio iššūkių – tai sunkumus išgyvenančių žmonių vienišumas. Akivaizdu kaip keičiasi žmonių poreikiai ir problemos. Anksčiau skurdas buvo apibrėžiamas kaip maisto, drabužių stoka. Šiandien vienos ryškiausių skurdo formų - vienišumas, atskirtis.


Taip pat svarstėme tikslinės Caritas paramos įgyvendinimo galimybes, būdus Domeikavos ir Lapių parapijose bei aptarėme su kokiomis organizacijomis esančiomis arčiausiai mūsų galėtume bendradarbiauti. Vėliau prie arbatos puodelio pasidžiaugėme Domeikavos parapijos karitiečių nuveiktais meilės darbais artimui - parama karo pabėgėliams ukrainiečiams, vieno iš maitintojų netekusiai daugiavaikei šeimai, Velykų proga surinktais lauknešėliais vargstantiems, akcija uždek Caritas žvakelę bei susibūrusia maldos grupe „Motinos maldoje”.


Dėkojame Kauno arkivyskupijos Caritas komandai už nuoširdumą dalinantis gerosiomis Caritas veiklos praktikomis bei atvykimą į mūsų parapiją.


Parapijos informacija

Share by: