2023 08 19 Domeikavos parapijos piligrimai Pivašiūnuose

Rugpjūčio 19 d., šeštadienį nepabūgę kaitros piligrimai iš Domeikavos parapijos dalyvavo Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Žolinės) atlaiduose Pivašiūnuose.


Pivašiūnų bažnyčioje garsėjančioje stebuklingu laikomu Dievo Motinos paveikslu vyskupas Saulius Bužauskas aukojo šv. Mišias kartu su Kaišiadorių vyskupu Jonu Ivanausku, Kauno arkivyskupu emeritu kardinolu Sigitu Tamkevičiumi, vyskupu emeritu Juozu Matulaičiu.


Pamoksle vyskupas S. Bužauskas kalbėjo apie viltį, kvietė savo gyvenimo sunkumus, išbandymus, vienišumą, nepatogumus paaukoti Dievui – įleisti į gyvenimą prasmės. Dvasininkas sakė, kad žmogui tai būtų paguoda, o Dievo akivaizdoje tai būtų Jo kryžiaus panešėjimas bei Jo kryžiaus prilietimas prie mūsų kryžiaus.


Pamaldose meldėmės už ligonius, slaugytojus ir medicinos darbuotojus. Vėlau vyskupai J. Ivanauskas ir S. Bužauskas žmonėms suteikė Ligonių sakramentą. Dvasininkai dėjo rankas ant galvų sergantiesiems, jų kaktą ir delnus patepė aliejais. Ligonių patepimo sakramentas -  tai ženklas, per kurį Bažnyčia prašo Viešpaties, kad Jis sustiprintų sunkiai sergančio ligonio kūną ir dvasią, augintų ne tik ligonio, bet ir jo artimųjų bei slaugytojų pasitikėjimą Dievo valia, pašventintų kančią, grąžintų sveikatą.


Prieš pamaldas aplankėme Pivašiūnų Pakalnės koplyčią – pagarbinome Viešpatį Švč. Sakramente bei meldėmės Rožinį. Dėkojame Dievui už palaimintą laiką ir laimingą kelionę.


Apie Pivašiūnų šventovę skaitykite paspaudę nuorodą: https://pivasiunai.lt/paveikslas/


Parapijos informacija

Share by: