2023 06 14 Domeikavos bažnyčioje pagerbti tremtiniai

Birželio 14-ąją, Gedulo ir Vilties dieną Domeikavos Lietuvos kankinių parapija šventė titulinius atlaidus. Domeikavos bažnyčioje parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras šv. Mišias aukojo už gyvus ir mirusius tremtinius bei politinius kalinius.


Po pamaldų vyko tremtinių atminties akcija - bažnyčioje buvo skaitomi žmonių vardai ir pavardės nurodant tremties vietą. Sibiro tremtinių atminties ir pagarbos akcija tęsėsi daugiau nei dvi valandas. Renginio dalyviai jautriai dalinosi savo bei artimųjų to meto išgyvenimais.


Parapijos klebonas kun. G. Pūras nuoširdžiai padėkojo parapijiečiams ir svečiams už istorinius liudijimus bei įteikė bijūnų žiedus.

Vėliau liaudies muzikos kapela Domeikavos „Seklyčia“ dovanojo šventinį koncertą.


Domeikavos bažnyčioje prasmingą, gražų renginį organizavo Domeikavos seniūnijos ir laisvalaikio salės vadovai bei mūsų parapijos savanoriai. Maldos namų prieangyje parapijos vaikai surengė savo piešinių parodėlę Gedulo ir Vilties dienai atminti.


Taip pat Lietuvoje birželio 14 dieną švenčiama palaimintojo Teofiliaus Matulionio liturginė šventė. Šiais metais minimos pal. Teofiliaus Matulionio 150 gimimo metinės.


Parapijos informacija


Share by: