2023 06 04 Tėvo diena

Birželio 4 d., pirmą mėnesio sekmadienį minėjome Tėvo dieną. Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje šv. Mišias už gyvus ir mirusius Tėvus aukojo parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras. Pamaldose dalyvavusiems vyrams buvo suteiktas asmeninis Viešpaties palaiminimas.


Pamoksle dvasininkas priminė, kad Dievas vyrams yra parodęs kilnų tėvystės kelią šventųjų pavyzdžiais bei savo paties išganymo darbu per Kristų mus padarydamas savo vaikais. Įsikūnijimo istorijoje regime Juozapą, kuris vedė Mariją ir tapo žemiškuoju Jėzaus tėvu. Šv. Juozapas prisiėmė milžinišką atsakomybę. Dievas mums parodo tėvystės pavyzdį nepalikdamas mūsų vienų. Jis kartu su mumis kenčia, džiaugiasi, dalinasi viskuo ir turi laiko kiekvienam iš mūsų. Dvasininkas tėvus kvietė susimąstyti apie laiką skirtą savo vaikams, dalyvavimą savo vaiko gyvenime bei tėvišką indėlį formuojant jaunosios kartos vertybinį pagrindą bei dvasinį tobulėjimą. 


Vėliau dvasininkas palaimino žvakes ir gėles mirusiems tėvams atminti.


Po šv. Mišių bažnyčioje trumpą koncertą Tėvo dienos proga dovanojo operos solistai Gabrielė Kuzmickaitė ir Martynas Žukauskas.


Nuoširdžiai dėkojame už gražų koncertą solistams, parapijos klebonui bei Domeikavos laisvalaikio salės kultūrinių renginių organizatorei Nerijai Krugliakovienei už bendradarbiavimą.


Parapijos informacija

Share by: