2023 05 20 Sutvirtinimo sakramento teikimo šventė

Gegužės 20 d., šeštadienį Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius suteikė Sutvirtinimo sakramentą daugiau nei septynioms dešimtims jaunuolių Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje.


Homilijoje gerbiamas dvasininkas jaunimui kalbėdamas apie Šventosios Dvasios dovanas, ragino gyvenime vadovautis tikėjimu bei meile Dievui ir žmogui. Kardinolas sutvirtinamiesiems linkėjo nepritrūkti tikro džiaugsmo – gyventi pagal sąžinę, laikytis Dievo įsakymų bei daryti gerus darbus. Dvasininkas akcentavo tai, kad svarbu tikėjimo kelionėje būti ne vienam – eiti kartu su tikinčiųjų bendruomene, sekmadienį švęsti šv. Mišias. Jo Eminencija sutvirtinamiesiems palinkėjo keturių dalykų: gražaus tikėjimo, meilės darbų, džiaugsmo bei atrasti savo tarnystę parapijos bendruomenėje.


Šventės pabaigoje gerbiamam kardinolui S. Tamkevičiui SJ padėkojo klebonas kun. Gintaras Pūras, sutvirtinamieji, jų tėveliai už apsilankymą Domeikavos parapijoje bei suteiktą Sutvirtinimo sakramentą. Vėliau kartu su Jo Eminencija fotografavomės atminčiai.


Prieš 33 metus, gegužės 19 d., gerbiamam kun. S. Tamkevičiui buvo suteikti vyskupo šventimai. Ta proga nuoširdžiai sveikiname Jo Eminenciją bei dėkojame už pasiaukojančią tarnystę Bažnyčioje.


Po šventės Domeikavos parapijos namuose vyko agapė.


Parapijos informacija

Share by: