2023 01 01 Popiežius emeritas Benediktas XVI pagerbtas Domeikavos bažnyčioje

Sausio 1 dieną, pirmąjį metų sekmadienį šventėme Marijos, Dievo gimdytojos šventę bei pagerbėme gruodžio 31 dieną į Tėvo namus iškeliavusį popiežių emeritą Benediktą XVI. Pirmąjį mėnesio sekmadienį prieš pamaldas parapijos giesmininkai tradiciškai giedojo Dievo Motinos garbei himną Akatistą.


Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje įrengtas biografinių fotografijų stendas popiežiui Benediktui XVI atminti.


Parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras kvietė tikinčiuosius palikti keletą užuojautos žodžių, pasirašyti Užuojautų knygoje.


Benediktas, kurio tikrasis vardas yra Josephas Aloisas Ratzingeris, 265-asis Katalikų Bažnyčios vadovas, popiežiumi buvo išrinktas 2005 m., tuo metu jam buvo 78-eri. Po 8-erių metų, 2013-ųjų vasarį, jis pasitraukė iš pareigų dėl silpnos sveikatos. Tai buvo pirmasis savanoriškas popiežiaus atsisakymas nuo sosto per beveik 600 metų: Grigalius XII taip pasielgė 1415 m.


Popiežius Benediktas XVI – žinomas teologas yra parašęs 66 knygas, iš kurių per dešimt išverstos į lietuvių kalbą. 1968 metais išleista J. A. Ratzingerio knyga „Krikščionybės įvadas“ pelnė pasaulinį pripažinimą, buvo platinama pogrindyje ir sovietmečio Lietuvoje.


Laidotuvių Mišios vyks sausio 5 d. 9 val. 30 min. Šv. Petro aikštėje Vatikane.


Sausio 5 d., ketvirtadienį 9.00 val. šv. Mišios bus aukojamos už popiežių emeritą Benediktą XVI Domeikavos bažnyčioje.


Parapijos informacija


Share by: