2022 08 28 Bažnyčioje paminėta Domeikavos herbo diena

Rugpjūčio 28 dieną, paskutinį vasaros sekmadienį Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje parapijos klebonas Gintaras Pūras aukojo šv. Mišias už visus Domeikavos gyventojus. Minėjome Padėkos už laisvę dieną bei Domeikavos herbo įsteigimo 20 metų jubiliejų. Domeikavoje jubiliejinės herbo įsteigimo šventės renginiai vyko visą savaitgalį – net tris dienas.


Pamaldose gausiai dalyvavusiai bendruomenei ir svečiams, dvasininkas perskaitė Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo šventinį sveikinimą, kuriame rašoma: „Mieli broliai ir seserys, Domeikavos bendruomenės nariai ir parapijiečiai. Sveikinu Jus su 20 metų herbo sukaktimi. Daugelį svarbių dalykų gyvenime bandome apibudinti ir išreikšti simboliais. Šiandien siųsdamas Jums sveikinimą, taip pat meldžiuosi už jus, kad jus vienytų visos geros iniciatyvos ir sumanymai, o labiausiai tai, kad savo įkvėpimą ir vienybę rastumėte mūsų Viešpatyje Jėzuje Kristuje. Gražios Jums bendruomenės šventės. Telaimina Dievas visus Jus ir jūsų šeimas.“


Vėliau klebonas kun. G. Pūras nuoširdžiai pasveikino mūsų parapijos ilgametį zakristijoną Vitą Triuką tapus Domeikavos Garbės piliečiu. Vyras mūsų krašte gerai žinomas tautodailininkas bei tradicinių amatų meistras.


Po šv. Mišių Domeikavos bažnyčioje vyko šventinis koncertas. Lietuvių ir užsienio autorių kūrinius atliko dainininkė Evelina Sašenko ir Domeikavos mišrus choras „Versmė“ (vadovė Rasa Endriukaitienė).


Parapijos vaikai dalino simbolines vėliavėles bažnyčios prieangyje. Simbolyje šventei atminti -  Domeikavos herbo ir bažnyčios paveikslėliai. Herbe pavaizduotos erškėtrožės siejasi su Domeikavos vietoje anksčiau buvusia Rožių apylinke, Rožių kaimu. Erškėtrožių dygliai simbolizuoja pasipriešinimą, kančią. Tačiau kartu tai – ir prisikėlimo simbolis.


Nuoširdžiai dėkojame dainininkams, Domeikavos seniūnijos ir laisvalaikio salės vadovams bei parapijos klebonui už gražią sekmadienio popietę ir prasmingą bendrystę agapėje bažnyčios šventoriuje.


Nuotraukos iš Domeikavos parapijos archyvo ir Kauno rajono bendruomenės feisbuko paskyros.


Parapijos informacija

Share by: