2022 06 24 Apdovanojimas Šiluvos Dievo Motinos medaliu

Birželio 24 dieną, penktadienį švenčiant šv. Jono Krikštytojo Gimimą, Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas apdovanojo aukščiausiu arkivyskupijos garbės ženklu – Šiluvos Dievo Motinos medaliu šeimas iš Domeikavos ir Lapių parapijų.

Kauno Šv. apaštalų Petro ir Povilo arkikatedroje  bazilikoje apdovanojimai skirti:


Ramūnui ir Virginijai Botyriams – už aktyvų įsijungimą į Domeikavos Lietuvos kankinių parapijos gyvenimą, ištikimą dalyvavimą liturgijoje, pagalbą organizuojant parapijos šventes ir gyvą krikščioniškos šeimos gyvenimo liudijimą.


Sauliui ir Irmai Krapams – už aktyvų įsijungimą į Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijos gyvenimą, ištikimą dalyvavimą liturgijoje, veiklią pagalbą parapijos pastoracinės tarybos darbe, paramą, organizuojant parapijos šventes ir nuoširdų krikščioniškos šeimos gyvenimo liudijimą.


Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijų klebonas Gintaras Pūras pasveikino Botyrių ir Krapų šeimas garbingo apdovanojimo proga Kauno arkikatedroje bazilikoje. Dvasininkas kiekvienam palinkėjo nepailsti būti sektinu pavyzdžiu parapijų bendruomenėse.


Birželio 26 dieną, sekmadienį Domeikavos bažnyčioje Virginijos ir Ramūno Botyrių šeima padėkojo parapijos klebonui kun. G. Pūrui už pasitikėjimą bei paskatinimą įgyvendinti sumanymus pasirinktose tarnystėse. Ramūnas ilgus metus patarnauja prie altoriaus šv. Mišių metu bei yra aktyvus Šventojo Rašto skaitovų grupės narys. Šiais metais vyras su kitais Sinodinio kelio moderatoriais vedė grupių susitikimus parapijoje bei kartu su žmona Virginija aktyviai talkina rengiant įvairias šventes mūsų bažnyčioje.  Ramūnas ir Virginija Botyriai gyvu tikėjimu liudija krikščioniškas vertybes savo gausioje šeimoje bei asmeniniu pavyzdžiu drąsina parapijos jaunus žmones tirti savo pašaukimą.

Domeikavos parapijos pastoracinės tarybos nariai palinkėjo Ramūnui ir Virginijai idėjų, nesibaigiančios energijos bei  tikėjimo džiaugsmo gyvenime.


Paspaudę nuorodą rasite sąrašą nominanų, kuriems šiais metais skirtas apdovanojimus Šiluvos Dievo Motinos medaliu:

https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&ncid=2&nid=10781


Arkivyskupijos globėjo Šv. Jono Krikštytojo dienos šventė Kauno arkikatedroje:

https://www.youtube.com/watch?v=Lx6B4u_cU8E&t=4135s


https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&ncid=2&nid=10782


Parapijos informacija

Share by: