2022 03 11 Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo diena Lapių parapijoje

Kovo 11-ąją – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną Lapių šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje klebonas kun. Gintaras Pūras šv. Mišias aukojo už taiką mūsų Tėvynėje ir Ukrainoje. Klebonui talkino Domeikavos parapijoje liturginę praktiką atliekantis klierikas Mantas Šideikis.

Dvasininkas pamaldų dalyvius pasveikino su 32 Laisvės pavasariu bei priminė, kad Laisvė nėra duotybė. Laisvė yra vertybė kurią privalome saugoti ateities kartoms. Šiandien pilietiškumo pavyzdys žmonijai yra Ukrainos tauta, kuri didvyriškai gina savo šalies suverenitetą.

Po šv. Mišių bažnyčioje giedojome Lietuvos valstybės himną.

Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos minėjimo išvakarėse Lapių pagrindinėje mokykloje vyko mokinių koncertas bei buvo pasakyti gražūs žodžiai už taiką Europoje kovojantiems Ukrainos drąsiems žmonėms. Vakare mokslo įstaigoje koncertavo lietuviškos muzikos grupė „Ainiai”. Jaukioje šventėje bendryste džiaugėsi įvairaus amžiaus Lapių miestelio gyventojai ir svečiai.

Lapių parapijos pastoracinė taryba dėkoja Lapių pagrindinės mokyklos direktoriui Edmundui Balasevičiui už kvietimą dalyvauti gražiame renginyje.

Parapijos informacija

Share by: