2022 03 19 Carito savanorių pagalba karo pabėgėliams

Į Lietuvą atvyksta tūkstančiai nuo karo Ukrainoje pabėgusių žmonių. Jų padėtimi rūpinasi įvairios visuomeninės ir valstybinės organizacijos bei pavieniai geros valios žmonės.

Kovo 17–18 dienomis Kauno arkivyskupijos Caritas veikloje teikiant pagalbą nuo karo bėgantiems žmonėms savanoriavo Domeikavos Lietuvos kankinių parapijoje pastoracinę praktiką atliekantis klierikas Mantas Šideikis. Būsimasis dvasininkas pasidžiaugė, kad surinkti daiktai ir priemonės pasieks Severodonecko miesto gyventojus. Daiktai Ukrainos žmonėms buvo renkami pagal būtiniausių daiktų sąrašą. Aukojami medžiaginiai daiktai, elektronikos prekės turėjo būti nauji arba labai geros kokybės. Klierikas Mantas sakė, kad pakavimas vyko sparčiai, savanorius vienijo bendra maldos intencija prašant taikos Europoje bei žinojimas, kad paruoštas humanitarinis paketus bent šiek tiek palengvins būtį nuo karo bėgantiems ukrainiečiams.
Dėkojam klierikui Mantui Šideikiui už pasidalintas nuotraukas.

Domeikavoje kelios šeimos suteikė gyvenamąjį plotą nuo karo pabėgusioms ukrainietėms moterims su mažamečiais vaikais. Mūsų parapijos tikintieji nesavanaudiškai daro gerus darbus nuo karo prieglobstį radusiems žmonėms: aprūpina maistu, drabužiais, organizuoja pavežėjimą į valstybines įstaigas dėl dokumentų ir kt. Tikybos mokytoja Roma Zaksienė pasakojo, kad į kvietimą pradžiuginti ukrainiečių vaikus žaislais, gausiai atsiliepė jaunos šeimos. Mokytoja pasidžiaugė parapijiečių dosnumu bei pastebėjo, kad žmones vienija augantis noras dalintis bei pastaruoju metu labai rimtai domimasi savanorystės galimybėmis parapijoje. Dėkojame žmonėms, liudijantiems tikėjimą gerais darbais sielai ir kūnui sunkumuose esančiam artimui.

Kovo 19 dieną, sekmadienį minėjome Šv. Juozapo šventę. Parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras šv. Mišias aukojo už Lietuvos ir Ukrainos šeimas. Pamaldų pradžioje dvasininkas pasveikino Juozapus ir Juozapas bei esant neramiai situacijai dėl karo, visiems priminė Šventojo Rašto žodžius: „Šviesa spindi tamsoje, ir tamsa jos neužgožė“ (Jn 1, 5)

Kovo 25 d., minint Viešpaties Apreiškimą Švč. Mergelei Marijai, Romos Šv. Petro bazilikoje popiežius Pranciškus atliks Rusijos ir Ukrainos paaukojimo Nekalčiausiajai Marijos Širdžiai apeigas. Tai įvyks 17 val. Tuo pat metu Fatimoje šias apeigas atliks ir popiežiaus pasiuntinys kardinolas Konradas Krajewskis.


Kovo 25 dieną, penktadienį Domeikavos bažnyčioje vyks Atgailos pamaldos „24 valandos Viešpačiui”. Visą parą vyks Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Kovo 26 dieną 10.00 valandą šv. Mišios bus aukojamos už karo draskomą Ukrainą prašant taikos.

Parapijos klebonas kun. G. Pūras kviečia tikinčiuosius melstis Domeikavos bažnyčioje ar savo namuose už taiką Ukrainoje.

Parapijos informacija

Share by: