2022 03 06 Domeikavos bažnyčioje paminėta Maldos už lietuvius visame pasaulyje diena

Kovo 6 dieną, pirmąjį gavėnios sekmadienį Maldos diena už lietuvius visame pasaulyje buvo minima Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje.

Pamaldoms vadovavo parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras. Dvasininkas pamoksle kalbėjo apie užtarimo maldos galią, dėmesingumo vieni kitiems būtinybę bei kvietė prašyti Dievo globos nuo Rusijos agresijos besiginančiai Ukrainai ir visai Europai.

Bendruomenėje prisiminėme vieni kitus bei maldoje prašėme Dievo palaimos ir sustiprinimo savo artimiesiems, draugams ir pažįstamiems esantiems plačiajame pasaulyje. Vėliau šv. Mišiose buvo skaitomi esančių už Tėvynės ribų mums brangių žmonių vardai. Visą mėnesį parapijiečiai ant popieriaus lapelių rašė vardus tų, už kuriuos nori melstis kartu. Vėliau parapijos zakristijonas prie pal. Teofiliaus Matulionio relikvijoriaus sudėtas intencijas perdavė parapijos klebonui.

Kovo 4 dieną minime Šv. Kazimierą – pirmąjį Lietuvos globėją. Tą dieną parapijos maldos namuose mūsų klebonas kun. G. Pūras šv. Mišias aukojo už Lietuvą ir už laisvę kovojančią Ukrainą. Visą dieną Domeikavos bažnyčioje vyko Švenčiausiojo Sakramento adoracija. Dvasininkas nuoširdžiai dėkoja visiems dalyvavusiems Švč. Sakramento adoracijoje.

Gavėnios metu prieš pamaldas Domeikavos bažnyčioje giedami Lietuvoje populiarūs gavėniniai giedojimai „Graudūs verksmai” ir einamas Kryžiaus kelias. Pelenų trečiadienio pamaldose buvo šventinami pelenai. Pelenų sakramentaliją tikintieji galėjo paimti bažnyčioje visą savaitę.

Lietuvos vyskupų laišką Maldos už lietuvius visame pasaulyje dienai skaitykite paspaudę šią nuorodą:


Laiškas Maldos už lietuvius visame pasaulyje dienai | Lietuvos Vyskupų Konferencija (lcn.lt)


Parapijos informacija

Share by: