2022 02 27 Sinodo 4 tema. Bendra atsakomybė misijoje

Vasario 27 d. po šv. Mišių Domeikavos ir Lapių bažnyčiose žmonės kalbėjosi Sinodo ketvirta tema „Bendra atsakomybė misijoje”. Tikinčiųjų grupę moderavo mūsų parapijoje liturginę praktiką atliekantis klierikas Mantas Šideikis. Jis pristatė medžiagą, su kuria jau buvome susipažinę. Kiekvienas pasisakė temos klausimu, kuris jam aktualiausias.

Džiaugiamės, kad Sinodo kelio susitikime dalyvavo mūsų parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras. Dvasininkas atidžiai klausėsi parapijiečių pastebėjimų pasidalijimų. Vėliau klebonas kun. G. Pūras, Sinodinio kelio Kauno arkivyskupijoje darbo grupės narys, paragino žmones užrašyti savo mintis bei temos apibendrinimą perduoti Sinodinio kelio Lietuvoje koordinacinei grupei.

Grupėje diskutavome, kaip kiekvienas galime prisidėti prie veiklos pagyvinimo parapijoje. Žmonės sakė, kad svarbu priklausyti parapijoje veikiančiai kuriai tai bendruomenei, atrasti bendraminčius kryptingai veiklai. Sinodiniam keliui įsibėgėjus susitikimus organizavo parapijos Šventojo Rašto skaitovai, choristai bei giesmininkai. Gražiausios mintys apie tai kas mūsų parapijos žmonėms yra labai svarbu, buvo išsakytos jaukioje aplinkoje Agapėje.
Neturime parapijos namų, todėl nuoširdžiai dėkojame savo klebonui už susitikimams pritaikytas patalpas Domeikavos bažnyčios rūsyje.

Misionieriai esame visi – tikėjimą liudijame šeimoje, darbovietėje bei viešose vietose. Popiežius Pranciškus sako, kad „nė vienas nėra nenaudingas ar nesvarbus Dievo meilei. Kiekvienas esame misija pasaulyje…” Kovo 13 dieną, sekmadienį po šv. Mišių kviečiame parapijiečius susitikti  prie arbatos/kavos puodelio. Gaivinkime savyje supratimą, kad parapija yra mūsų visų atsakomybė.


Tema 4. „Bendra atsakomybė misijoje”.
.

Share by: