2022 02 27 Parapijos solidarumas su Ukraina

Vasario 27 d. Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje pamaldose buvo meldžiama taikos Ukrainoje. Šv. Mišias aukojęs parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras pamoksle kvietė tikinčiuosius liudyti savo solidarumą su besiginančiais nuo tiesioginės Rusijos invazijos ukrainiečiais. Dvasininkas prašė pagalvoti, kuo kiekvienas galime padėti Ukrainos žmonėms. Sekmadienio rinkliava mūsų bažnyčioje buvo skirta karo naikinamai Ukrainai. Bažnyčios skelbimų lentoje buvo paskelbta informacija kur kreiptis pasiruošusiems suteikti laikiną pastogę pabėgėlėms ukrainietėms motinoms bei nurodytos specialiosios Lietuvos Caritas ir VšĮ „Mėlyna ir geltona” sąskaitos pervesti aukas Ukrainoje likusių žmonių paramai.


Vykstant karui netoliese, suprantame, jog tiesioginė grėsmė yra padidėjusi taip pat ir Lietuvai. Mūsų bažnyčioje prieš pamaldas kalbamas rožinis už taiką Pasaulyje. Pastebime, kad į rožinio maldą jungiasi vis daugiau žmonių. Klebonas kun. G. Pūras dėkoja Rožinio kalbėtojams bažnyčioje, kurie nepasiduoda beviltiškumo jausmui, aplinkiniams liudija romumą ir viltį Kristuje.


Išreikšti paramą Ukrainos žmonėms galite aukodami į šias sąskaitas arba skambindami humanitarinės pagalbos telefonu:

Lietuvos Caritas banko sąskaita LT02 7300 0101 3718 2270 aukoti Ukrainos žmonėms, nurodant mokėjimo paskirtį Pagalba Ukrainai.

Gavėjas: VšĮ Mėlyna ir geltona, Banko sąskaita: LT17 7300 0101 4089 4869, Bankas: Swedbank, Mokėjimo paskirtis: parama. 

Skambinti 1485 (auka 5€) (humanitarinė pagalba)


Слава Україні! / Tegyvuoja Ukraina! Tegyvuoja herojai!


Parapijos informacija


Share by: