2022 02 16 Vasario 16-osios minėjimas

Vasario 16-ąją, trečiadienį Lietuvoje minėjome Valstybės 104-ąsias atkūrimo metines. Domeikavos ir Lapių bažnyčiose klebonas kun. Gintaras Pūras aukojo šv. Mišias už mūsų Tėvynę. Pamaldose giedojo parapijos choras. Dvasininkas pamoksle kalbėjo apie tautos istorinės atminties svarbą visuomenės darnai bei kiekvieno iš mūsų atsakomybę už Lietuvos ateitį. Šiandien gyvename pasaulinių bėdų apsuptyje, prisimename kitas tautas bei dėkojame Dievui už laisvės dovaną. Tik laisvas žmogus gali pilnavertiškai gyventi, būti laimingu. Kertiniai mūsų šalies istorijos įvykiai primena, kad Laisvė sunki ir ji niekada negyvena be darbo ir kovos, kuri niekada nesibaigia. Dvasininkas ragino užduoti klausimus patiems sau: ar mes 1918 m. vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarus pažįstame, ar jų puoselėtos idėjos ir vertybės mums yra savos, ką mums reiškia laisvė, valstybė?

Po šv. Mišių maldos namuose visi kartu giedojome Lietuvos valstybės himną – Vinco Kudirkos „Tautišką giesmę“.

Vėliau klebonas kun. G. Pūras padėkojo parapijiečiams už skirtą laiką ir nuoširdų rūpestį puošiant Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių šv. Jono Krikštytojo bažnyčių vidų. Šventės dieną Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje pakabinta specialiai pasiūta įspūdingo dydžio Trispalvė, altorių puošė mūsų vėliavos spalvų tulpių puokštės.

Vėliau Lapių miestelio kultūros namuose vyko koncertas „Dainuoju Lietuvai”, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo dienai paminėti. Gerą nuotaiką žiūrovams dovanojo Domeikavos laisvalaikio salės folkloro kolektyvas „Džiaukis” ir „Pocket Opera Kaunas” jaunieji operos dainininkai ir muzikai.


Dėl pandeminės situacijos tradicinis koncertas Valstybės atkūrimo dienai paminėti Domeikavoje neįvyko. Renginys nukeltas į pavasarį.

Parapijų informacija

Share by: