2021 12 19 Sinodo 2 tema . Klausytis ir kalbėti

Gruodžio 19 dieną, paskutinį advento sekmadienį po šv. Mišių Domeikavos bažnyčioje vyko antrasis Sinodo susitikimas tema „Klausytis ir kalbėti“. Susitikimą pradėjome malda bei Šventojo Rašto ištrauka iš Evangelijos pagal Morkų. Vėliau diskutavome apie Bažnyčios gebėjimą atliepti mūsų laikmečio iššūkiams, dalinomės dalyvavimo bendruomenės gyvenime patirtimi bei svarstėme kodėl Bažnyčia esantiems už jos ribų neįdomi? Draugiškoje aplinkoje ieškojome atsakymų į klausimus apie susikalbėjimą ir įsiklausymą į kitą Bažnyčioje bei apie joje dalyvavimo autentiškumą, visavertiškumą įprasminat save, kaip jos Kūno narį.


Susitikimui vadovavo Vilniaus šv. Juozapo seminarijos auklėtinis Mantas Šideikis. Vyskupo paskyrimu klierikas mūsų parapijoje atlieka pastoracinę praktiką – padeda klebonui kun. Gintarui Pūrui vykdyti parapijos bendruomenės suaugusiųjų katechezę bei atlieka liturgines pareigas. Domeikavos parapijoje klierikas Mantas veda Alfa kursą Pirmajai Šventajai Komunijai besirengiančių vaikų tėveliams. Susipažinę mokymų metu suaugusieji dalyvauja ir Sinodiniame kelyje.


Kviečiame suaugusius parapijiečius, norinčius pagilinti žinias apie krikščionybę, jungtis į Alfą kursą mūsų parapijoje. Alfa kurso susitikimai vyksta sekmadieniais nuo 11.00 valandos ir nuo 13.00 valandos Domeikavos bažnyčioje.


Apie Sinodą informaciją rasite internetiniame puslapyje: https://sinodas.katalikai.lt/


Parapijos informacija


Tema 2. „Klausytis ir kalbėti”.

Atsisiųsti
Share by: