2021 09 12 Šv. Mišios pradedant naujus mokslo metus

Rugsėjo 12 dieną, sekmadienį Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje klebonas kun. Gintaras Pūras šv. Mišias aukojo už Lapių pagrindinės mokyklos mokytojus, mokinius ir jų tėvelius. Pamaldose dalyvavo Lapių pagrindinės mokyklos direktorius Edmundas Balasevičius, pavaduotoja ugdymui Lina Brazaitienė, giedojo parapijos vaikai ir svečiai iš Šv. Vincento Pauliečio (Petrašiūnų) parapijos.


Pamaldose dalyvavusiems mokytojams ir mokiniams klebonas palinkėjo sėkmingų ir kūrybingų naujųjų mokslo metų bei mokyklos direktoriui perdavė maišą dovanų mažiausiems mokinukams.


Mokslo ir žinių diena švenčiama rugsėjo 1 dieną. Tą dieną katalikai visame pasaulyje mini Pasaulinę maldos už rūpinimąsi kūrinija dieną. Padėkos Kūrėjui laikas tęsiasi iki spalio 4 dienos.


Ta proga parapijos vaikai prie altoriaus nešė atnašas: gėles, bičių vaško žvakes, rudens vaisius ir duoną. Dievo prašėme išminties saugant save ir gyvąjį pasaulį, maldingumo dovanos bei palaiminti mūsų džiaugsmus ir viltis.

 

Nuoširdžiai dėkojame už jaunimo šv. Mišias ir gražią šventę klebonui kun. Gintarui Pūrui,  Lapių pagrindinės mokyklos tikybos ir muzikos mokytojoms Jolantai Obolevičiūtei ir Sonatai Fomkinai bei svečiams iš Petrašiūnų parapijos.


Po šv. Mišių Lapių pagrindinės mokyklos jaunesniųjų klasių mokiniai dovanojo trumpą koncertą Lapių bažnyčioje.


Parapijos informacija

Share by: