2021 08 27 Mokslo metų atidarymo konferencija

Rugpjūčio 27 d., penktadienį Kauno arkivyskupijos dekanatų tikybos mokytojai ir katechetai rinkosi į mokslo metų atidarymo konferenciją Švč. M. Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) bažnyčioje. Renginys prasidėjo šv. Mišiomis, kurioms vadovavo Kauno arkivyskupas Kęstutis Kėvalas. Jis pasveikino susirinkusius pedagogus naujųjų mokslo metų proga bei palinkėjo Tikėjimo, Vilties ir Meilės kuriant santykį su mokiniais, kolegomis, stiprėti maldoje - budėti dėl savo širdies.

Vėliau arkivyskupas įteikė kanoninius siuntimus būriui tikybos mokytojų ir katechetų, tarp jų Domeikavos ir Lapių parapijų tikybos mokytojoms. Kanoninis siuntimas yra Katalikų Bažnyčios dokumentas, suteikiantis teisę dėstyti katalikų tikybą švietimo įstaigose. Šis dokumentas yra terminuotas – Kauno arkivyskupijoje galioja penkerius metus.

Po šv. Mišių bažnyčioje vyko arkivyskupo K. Kėvalo konferencija. Joje buvo aptarti iššūkiai krikščioniškai šeimai bei apžvelgti pagrindiniai Vakarų pasaulio iššūkiai šiandien: tiesos pagrindas, laisvės samprata, santuokos ir šeimos sąvoka, žmogaus gyvenimo tikslas, valstybės galia ir žmogaus sąžinės laisvė, tarptautinės brolystės pagrindas ir kūrinijos globa. Tikime, kad tik išsaugodama ir puoselėdama krikščionišką vertybinį pamatą Vakarų civilizacija gali ir toliau išlikti palankiausia aplinka gyventi žmogui, kurti šeimą ir auginti vaikus ir skleistis tam kas žmogaus prigimtyje yra gražiausia.

Žmogaus prigimtis, šeima ir asmens laisvė yra Dievo kūriniai. Turime ginti žmogaus gyvybę nuo pradėjimo iki natūralios mirties bei pabrėžti prigimtinės šeimos kylančios iš santuokos bei tėvystės, motinystės ir giminystės ryšių išskirtinumą nuo bandymų ją teisiškai sulyginti su kitomis bendro gyvenimo formomis. Privalome ginti tėvų teisę pagal jų dorovines nuostatas auklėti vaikus bei apsaugoti laisvę vadovautis religiniais įsitikinimais sąžine ir tiesa apie žmogaus prigimtį. Vėliau buvo aptarti trys klausimai skaidantys visuomenę Lietuvoje: šeimos samprata, homoseksualumo vertinimas ir valdžios veikimo ribos.

Renginio pabaigoje nusifotografavome atminčiai bažnyčios šventoriuje.

Nuoširdžiai dėkojame gerb. arkivyskupui Kęstučiui Kėvalui už konferenciją ir  Kauno Švč. M. Marijos Rožančiaus Karalienės (Palemono) parapijos bendruomenei už svetingumą. Buvo puikus renginys.


Parapijos informacija

Share by: