2021 03 28 Verbų sekmadienis Domeikavos ir Lapių parapijose

Verbų sekmadienį Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijų bažnyčiose šv. Mišias aukojo ir Verbų sekmadienio liturgijai vadovavo klebonas kunigas Gintaras Pūras. Buvo šventinamos žalios verbų šakelės bei einama tradicinė Verbų procesija maldos namų viduje. Laikantis ribojimų dėl karantino, tikintieji procesijoje nedalyvavo.


Vėliau buvo skaitoma mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus Kančios istorija. Trys skaitovai atliko Kristaus, pasakotojo ir liaudies vaidmenis. Kančios istoriją perteikė kunigas ir pasauliečiai skaitovai.


Jėzui įžengus į Jeruzalę ,,Didžiausia minia tiesė drabužius jam ant kelio. Kiti kirto ir klojo ant kelio medžių šakas. Iš priekio ir iš paskos einančios minios šaukė: "Osana Dovydo Sūnui! Garbė tam, kuris ateina Viešpaties vardu! Osana aukštybėse!“ (Mt 21, 8–9). Tačiau jau po kelių dienų sveikinimo šūksniai virto patyčiomis ir riksmais: "Ant kryžiaus jį!"


Kristaus Kančios - Verbų sekmadieniu prasidėjo Didžioji savaitė. Paskutinį sekmadienį prieš Šv. Velykas, klebonas G. Pūras kvietė apmąstyti ką Dievas padarė dėl kiekvieno iš mūsų bei ragino atlikti velykinę išpažintį. Pagal Katalikų bažnyčios įstatymus velykinė išpažintis yra privaloma. Laikas jai atlikti yra iki birželio 29 d., Petro ir Pauliaus šventės.


Parapijų informacija


Share by: