2021 03 12 Maldos akcija „24 valandos Viešpačiui“ Domeikavos bažnyčioje

Kovo 12 dieną, nuo ankstaus ryto Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje jungėmės prie maldos akcijos „24 valandos Viešpačiui“. Atgailos pamaldoms vadovavo parapijos klebonas kunigas Gintaras Pūras. Visą dieną vyko Švenčiausiojo Sakramento adoracija, buvo klausoma išpažinčių, nustatytu laiku meldėmės Gailestingumo vainikėlį, kalbėjome šventųjų litanijas, apmąstėme Viešpaties gailestingumą mums bei Jėzaus Kančios kelią.

Pirmą kartą krikščionys pasaulyje šventė „24 valandas Viešpačiui“ per 2014 m. gavėnią. Popiežiaus Pranciškaus įvestai tradicijai kasmet priskiriama tema. Šiemet - tai posmas iš 103 Psalmės: „Jis atleidžia visas tavo nuodėmes“.

Anot popiežiaus Pranciškaus, „einame išpažinties, kad pagytume, kad išgydytume savo sielą. Per išpažintį atgauname dvasios sveikatą, mūsų varganumą nuplauna gailestingumas. Per išpažintį svarbiausia – ne mūsų nuodėmės, bet Dievo gailestingumas, kuris mums suteikiamas ir kurio mums visada labai reikia. Per išpažintį svarbiausias yra Jėzus, kuris mūsų laukia, išklauso ir atleidžia. Atsiminkite: Dievo širdžiai svarbūs esame mes, o ne mūsų klaidos.“


Parapijos informacija


Share by: