2021 01 15 Esant karantinui pasirengimas sakramentams vyksta nuotoliniu būdu

Esant neįprastiems metams dėl karantino nuo spalio pabaigos, Pirmajai Komunijai besirengiantys parapijos vaikai, katalikų tikėjimo tiesų mokosi nuotoliniu būdu. Pirmadienio ir antradienio vakarą vaikai jungiasi į pamokėles, kurias per Zoom programėlę veda parapijos katechetė Jolanta. Apribojus bažnyčių veiklą, vaikai sekmadieniais gyvai nedalyvauja šv. Mišių liturgijoje – namuose šv. Mišias stebi internetu ar per televiziją. Pandemija visiems iššūkis, todėl džiugu, kad džiugu, kad Tėveliai taip pat mokosi ir prisideda prie sėkmingo vaikų pasirengimo priimti sakramentus šiais metais. Primename, kad parapija tik padeda ir duoda gaires. Pasirengimas yra veiksmingas tik tuo atveju, jeigu vaikas gauna krikščioniškąjį auklėjimą savo šeimoje ir joje mato krikščioniško gyvenimo pavyzdį. Šį įsipareigojimą tėvai ir krikštatėviai prisiima vaiko Krikšto metu ir privalėtų būti ištikimi savo pažadui.


Parapijoje pasirengimas sakramentams vyksta visus mokslo metus (nuo spalio iki gegužės. Vaikai rengiami pagal Kauno arkivyskupijos programą „Vaikų rengimas Susitaikinimo ir Eucharistijos sakramentams.”


Parapijoje Sutvirtinimo sakramentui pasirengimas vyksta spalio – balandžio mėnesiais pagal Kauno arkivyskupijos programą „Jaunuolių rengimas Sutvirtinimo sakramentui.” Dėl pandemijos jaunuolių pasirengimas Sutvirtinimui šiais metais vyko kartą savaitėje nuotoliniu būdu per Zoom programėlę. Bažnyčios buvo atviros privačiai maldai, klebonas jaunuolius kvietė kartą per mėnesį atlikti išpažintį bažnyčioje.


Ugdymo organizavimo tvarka esant ypatingoms aplinkybėms rūpinosi parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras. Dvasininko rūpesčiu parapijos šeimas pasiekė žurnalai „Artuma“, „Magnifikat“ suaugusiems ir vaikams, „Žodis tarp mūsų“, „Bitutė“, katechezei papildomai įsigyta YOUCAT vaikams ir jaunimui.


Parapijos informacija

Share by: