2020 12 13 Bažnyčioje surengta vaikų kalėdinių atvirukų parodėlė

Gruodžio 13 dieną, trečiąjį Advento sekmadienį Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčiose surengtos vaikų kalėdinių atvirukų-sveikinimų parodėlės. Gruodžio pradžioje klebonas kunigas Gintaras Pūras pakvietė mažuosius parapijiečius prisijungti prie Carito vykdomos gerumo akcijos ir pagaminti darbelius Šventų Kalėdų proga. Prieš Kalėdas akcijos „Gerumas mus vienija“ metu surinktos dovanos šventiniam stalui ir vaikų darbeliai su savanorių pagalba pasieks vienišus stokojančius bendruomenės žmones.

Trečiąjį Advento sekmadienį vadiname džiūgavimo sekmadieniu. Uždegta advento vainiko rožinė Piemenų žvakė tikintiesiems primena apie artėjantį Šventų Kalėdų džiaugsmą. Švęsdami Kristaus Gimimą dalinamės džiaugsmu, gerais darbais ir dovanomis.

Esant karantinui vaikai lankė ugdymo įstaigas bei mokėsi eilėraščių, dainelių ir giesmelių. Darželinukus ir pradinukus piešti ir karpyti iš spalvoto popieriaus mokė jų mokytojos. Namuose, padedant tėveliams, vaikai kūrė ir užrašė sveikinimus. Įdomios pamokėlės vaikams padeda suprasti tikrąją Kalėdų šventės prasmę.


Po šv. Mišių dvasininkas padėkojo už gerumą bei krikščioniškų vertybių perdavimą šeimoms bei įteikė padėkos raštus Lapių pagrindinės mokyklos ir Domeikavos lopšelio-darželio mokytojams.



Domeikavos ir Lapių parapijose kalėdinė Carito akcija bus vykdoma iki gruodžio 20 dienos. Kviečiame solidarizuotis ir  atsigręžti į tuos, kuriems labiausiai reikia pagalbos.


Parapijų informacija



Share by: