2020 12 05 Adventinė talka Lapių bažnyčioje

Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras įprastai kviečia savanorius prieš didžiasias bažnytines šventes puošti bažnyčią. Gruodžio 5 dieną adventinėje talkoje, dėl epidemiologinės situacijos šalyje, parapijiečių skaičius buvo ribojamas. Šiemet, kaip ir pastaruosius trejus metus bažnyčioje stovės žmonių užauginta ir bendruomenei dovanota eglutė. Vaikai iš rudenį surinktų lapų pagamino puokšteles altoriui bei iš gamtinės medžiagos sukūrė advento vainikus. Prakartėlę įrengti padėjo Domeikavos parapijos zakristijonas tautodailininkas Vitas Triukas.

Dievas įvairiais būdais kviečia žmones įsitraukti į parapijos gyvenimą. Pranciškus Asižietis yra sakęs, kad Bažnyčioje turime tapti „gyvaisiais akmenimis“ – dėkingais Dievui ir gyvenančiais dėl kitų džiaugsmingais žmonėmis. Maldos namuose darbuodamiesi kartu, patyrėme geras emocijas bei prasmingą bendrystę. Dvasininkas nuoširdžiai padėkojo talkininkams už bendruomenei skirtą laiką.

Lapių bažnyčioje kiekvieno mėnesio pirmąjį sekmadienį šv. Mišiose meldžiamės už parapijos geradarius ir rėmėjus bei linkime jiems dvasinių malonių.

Parapijos informacija

Share by: