2020 08 22 Sutvirtinimo sakramento teikimo šventė Domeikavos bažnyčioje

Rugpjūčio 22 dieną Domeikavos bažnyčioje Kauno arkivyskupas emeritas Lionginas Virbalas SJ sutvirtinimo sakramentą suteikė būriui jaunuolių iš Domeikavos ir Lapių parapijų. Iškilmingoms šv. Mišioms vadovavo ir pamokslą pasakė arkivyskupas L. Virbalas SJ, koncelebravo Kauno arkivyskupijos kurijos kancleris monsinjoras Adolfas Grušas ir klebonas kunigas Gintaras Pūras.

Kreipdamasis į laukiančius Sutvirtinimo sakramento jaunuolius, jų tėvus, arkivyskupas vylėsi, kad priėmę Sutvirtinimą jaunieji katalikai ir toliau stiprins tikėjimą - vidinį ryšį su Dievu. Pamoksle garbus svečias kalbėjo apie tikinčiųjų bendruomenės gyvenimo ir sugyvenimo tiesas bei priminė kaip yra svarbu būti empatiškam kito išgyvenimams, atsiliepti geru žodžiu ir veiksmu. Ganytojas pamaldų dalyviams linkėjo būti tvirtais gyvenimo išbandymuose, suklupus jėgų ir išminties ieškoti Šventajame Rašte, maldoje ir Susitaikinimo sakramente. Vėliau atkreipė dėmesį į asmeninę maldą bei priminė, kad privalome išmokti Viešpačiui dėkoti už kiekvienos dienos įvykius ir sutiktus žmone. Arkivyskupas L. Virbalas pamokslą baigė su viltimi, kad sutvirtinti jaunuoliai iš naujo atras jiems suteiktas Šventosios Dasios dovanas bei dalinsis jų vaisiais bendruomenėje.

Po Mišių gerb. arkivyskupui Lionginui Virbalui ir monsinjorui Adolfui Grušui už apsilankymą Domeikavos bažnyčioje ir suteiktą Sutvirtinimo sakramentą padėkojo klebonas kun. Gintaras Pūras, sutvirtinamieji ir jų tėveliai.

Sutvirtinimo sakramentas buvo teikiamas laikantis nuostatų dėl koronaviruso, kurios buvo paskelbtos Lietuvos vyskupų konferencijos 2020 m. liepos 31 d. Dėl asmeninio saugumo tikintieji maldos namuose dėvėjo veido apsaugos kaukes. Klebono kun. G. Pūro rūpesčiu tikintiesiems veido apsaugos kaukės buvo dalinamos bažnyčioje.

Parapijos informacija
Share by: