2020 08 23 Domeikavos bažnyčioje malda už laisvę ir Baltarusijos ateitį

Rugpjūčio 23 d. Domeikavos bažnyčioje klebonas kunigas Gintaras Pūras šv. Mišias aukojo už Baltarusijos laisvės kovotojus. Sekmadienį tikintieji buvo kviečiami maldai už taiką Baltarusijoje. Kaimyninėje šalyje įvyko prezidento rinkimai, kuriuos lydėjo protestai dėl balsų klastojimo. Dėl žiaurių teisėsaugos institucijų veiksmų yra žuvusiųjų, sužeistųjų, keli tūkstančiai žmonių suimti. Katalikai negali atsiriboti nuo to, ką šiandien patiria kaimyninės šalies visuomenė. Solidarizuodamiesi su baltarusiais į pamaldas atėjome apsirengę baltai, atsinešėm baltą gėlės žiedą. Prieš Mišias Kauno kunigų seminarijos auklėtinis Mantas Šideikis parapijiečiams ir svečiams įteikė Lietuvos ir Baltarusijos simbolines vėlevėles.  Po pamaldų susikibę rankomis į gyvą grandinę apjuosėm Domeikavos bažnyčią. Minėdami Baltijos kelio sukaktį solidarizavomės su laisvės siekiančia baltarusių tauta.

Rugpjūčio 23-ąją dėkoti Dievui už laisvės dovaną bei melsti jos tiems, kurie šiandien yra persekiojami ir bauginami, paragino Lietuvos vyskupai. „Tieskime ranką ir mūsų broliams baltarusiams bei melskimės už šią tautą, kad Viešpats laimintų jų žygį į laisvę. Junkimės į maldos ir bičiulystės bendruomenę, ant tvirtos uolos statydami savo ir kitų tautų kelią“, – ragino Lietuvos vyskupai.

Akciją organizavo parapijos klebonas ir pastoracinė taryba. Dėkojame organizatoriams ir dalyviams už bendrystę prasmingame renginyje.

Parapijos informacija
Share by: