2020 07 05 Lapių bažnyčioje lankėsi Vilniaus krašto ateitininkai

Liepos 5 dienos popietę, Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje lankėsi Vilniaus krašto ateitininkai. Piligrimams vadovavo Vilniaus krašto ateitininkų dvasios tėvas kun. Gabrielius Satkauskas. Svečiai domėjosi 17 a. pastatytos Lapių bažnyčios istorija, apžiūrėjo  valstybės saugomo pastato išorę ir vidų. Vėliau kun. G. Satkauskas aukojo šv. Mišias. Piligrimai meldėsi už Lietuvos ateitį ir asmeninėmis intencijomis.

2020-ieji Lietuvoje yra paskelbti ateitininkų metais. Paklaustas, kodėl Lietuvai yra gerai turėti ateitininkus,  kun. G. Satkauskas priminė, kad dauguma Nepriklausomybės kovų dalyvių buvo ateitininkai, kurie atidavė savo gyvybes dėl Tėvynės laisvės ir tikėjimo. Tai ir prezidentai, signatarai, dauguma mokytojų, daugybė vyskupų, kunigų, karių ir partizanų. Vėliau tai ir rezistentai okupacijos metais. Tad ateitininkai Lietuvai svarbūs lyg jos šaknys, jos istorija. Daugybei jų turėtume būti dėkingi, kad esame laisvi, tikintys. „Šiandien ateitininkus palyginčiau lyg tą truputį raugo, kuris yra labai svarbus visai visuomenei ir Bažnyčiai, nes tai brandūs pasauliečiai, aktyvūs krikščionys, kuriems tikrai labai svarbus Kristus ir Jo pažinimas pasauliui", - sakė kun. G. Satkauskas, Vilniaus krašto ateitininkų dvasinis tėvas.

Svečiai padėkojo klebonui kun. Gintarui Pūrui už sudarytas sąlygas atokvėpio valandėlei Lapių parapijos maldos namuose. Atsisveikinant buvo padaryta nuotrauka su Vilniaus krašto ateitininkais piligrimais.

Parapijos informacija
Share by: