2020 06 07 Tėvo diena Domeikavos bažnyčioje

Birželio 7 d. Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje lankėsi Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su žmona Irena. Po šv. Mišių klebonas kun. Gintaras Pūras padėkojo gerbiamai šeimai už apsilankymą ir pakvietė tarti žodį parapijiečiams. Kreipdamasis į susirinkusius parlamento vadovas visiems palinkėjo taikos bei pasveikino pamaldose dalyvavusius visus tėčius su Tėvo diena. „Būti tėčiu – tai pareiga, kuri pakeičia visam gyvenimui. Atsiradusi nauja artumo ir atvirumo perspektyva bei galimybė iš arti matyti ir kurti vaikystę bei jaunystę – tai dovana" - sveikinime teigė politikas. Svečias trumpai pasidalino mintimis apie mūsų krašte 1910 metais pastatytą kryžių. Ant jo buvo užrašyta: „Geras Tėvas mylinčių sūnų“. Lietuviški žodžiai primena apie pagarbą tėvui ir atsakomybę už šeimos vertybių tęstinumą. Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sveikinimo kalbos pabaigoje palinkėjo tėvams ryžto ir tikėjimo auginant Dievą mylinčią ir žmones gerbiančią mūsų šalies jaunąją kartą.

Vėliau bažnyčioje koncertavo Babtų kultūros namų moterų choras „Gynia“. Moterys atliko lietuvių ir užsienio kompozitorių dainas ir giesmes. Viešnioms už skambias dainas dėkojome plojimais, vyrai įteikė gėlių ir šventinį pyragą. Renginio pabaigoje nusifotografavome atminčiai.

Už šventinį renginį dėkojame parapijos klebonui G. Pūrui, Babtų moterų choro „Gynia“ vadovei D. Šakalienei, Domeikavos laisvalaikio salės kultūrinių renginių vadovei Ž. Jankauskaitei ir mūsų parapijos choro vadovei R. Endriukaitienei.

Parapijos informacija
Share by: