2020 04-05 31 Parapijos gyvenimas nuo Velykų iki Sekminių karantino metu

Lietuvoje, kaip ir daugelyje šalių, kovojančių su COVID-19 pandemija, paskelbus karantiną sustabdytos viešos pamaldos, žmonės buvo prašomi saviizoliuotis – likti namuose ir apriboti fizinius kontaktus. Šiais metais Jėzaus Prisikėlimą šventėme neįprastai - Didžiojo Tridienio ir Šv.Velykų pamaldų tiesiogines transliacijas stebėjome per televiziją ar internetu. Lietuvos vyskupų konferencijos nutarimu esant karantinui Mišias kunigai aukojo už uždarų bažnyčios durų žmonėms nedalyvaujant. Balandžio 12 d., Velykų rytą Lapių bažnyčioje, dalyvaujant tik keliems patarnaujantiems asmenims, klebonas kun. Gintaras Pūras aukojo šv. Mišias bei meldėsi už gydytojus, slaugytojus ir sunkų metą išgyvenančius parapijos žmones.

Popiežius Pranciškus  pandemijos sukaustytiems žmonėms linkėjo nepasiduoti depresijai ir susvetimėjaui bei ragino kūribingai išnaudoti intin pasikeitusį gyvenimą. Karantino metu vieni kitus raginome jungtis prie gražių iniciatyvų: kasdien 20:00 val. drauge su savo šeimomis melstis Šv. Juozapo malda, pavesti negandas Mergelei Marijai Ligonių Sveikatai bei dalyvauti maldos ir paramos akcijoje “Šviesos žemėlapis”.

Karantino metu bažnyčioje dezinfekuoti suolai ir kiti paviršiai, įsigyta rankų dezinfekavimo skysčio, vienkartinių pirštinių, apsauginių veido kaukių. Švelnėjant karantino sąlygoms į maldos namus sugrįžę tikintieji džiaugėsi atnaujintomis ir perdažytomis grindimis bei nepriekaištingai sutvarkytu šventoriumi.

Gegužės 31 dieną šventėme Sekmines. Po Mišių gerb. kleboną kun. Gintarą Pūrą sveikinome kunigystės sukakties proga. Dvasininkui parapijiečių vardu gražius žodžius už nuoširdžią tarnystę parapijoje pasakė ir gėlių įteikė parapijos pastoracinės tarybos pirmininko pavaduotojas Vytautas Kriukas. Vėliau pritariant vargonams dvasininkui linkėjome ilgiausių metų, sveikatos bei Dievo palaimos.

Parapijos informacija
Share by: