2019 12 24-25 Jėzaus Gimimo šventė – Šv. Kalėdos

Gruodžio 24 d., Kūčių vakarą, Domeikavos bažnyčioje parapijos klebonas kunigas Gintaras Pūras kartu su parapijiečiais laužė kalėdaitį – broliškos meilės ir vienybės simbolį. Kalėdų išvakarėse vieni kitiems linkėjome dvasinių dovanų bei santarvės bendruomenėje ir šeimose. Dvasininkas pasakė jaudinančius nuoširdžius žodžius apie Lietuvoje gyvuojančią tradiciją Kūčių vakarą prisiminti iškeliavusius brangius žmones bei pasidalino prisiminimais apie Kalėdų šventes sovietmečiu. Kūčių vakaro šv. Mišių pabaigoje kunigas palinkėjo gražios Kūčių šventės šeimose bei padėkojo už bendrystę. 

Domeikavos bažnyčioje 22 valandą klebonas kun. G. Pūras aukojo Kristaus Gimimo iškilmės naktines šv. Mišias. Dvasininkas nuoširdžiai pasveikino lietingą vėlų vakarą gausiai pamaldose dalyvavusius parapijiečius ir svečius. Iškilmingoje šv. Mišių liturgijoje giedojo mišrus choras „Versmė“. Homilijoje kun. G. Pūras atkreipė dėmesį į iš prakartėlės kylančią meilės žinią mums: Dievas mums atsiuntė savo Sūnų, kad pasaulis per Jį būtų išgelbėtas (plg. Jn 3,17). Dievo tapusio žmogumi artumas neša šviesą ten, kur tamsybės, ir apšviečia keliaujančius per kančių sutemas (plg. Lk 1, 79). Prakartėlėje simbolinė vaikelio figūrėlė mums primena apie Dievo kvietimą kartu kurti teisingesnį pasaulį. Gimusiajam iš Marijos esame dėkingi už visada iš negandų pakeliančią bičiulystę ir besąlygišką meilę.  Homilijos pabaigoje kreipdamasis į tikinčiuosius kun. G. Pūras palinkėjo Dievo artumo ir Evangelinės šilumos.

Gruodžio 25 d. rytą Šv. Kalėdų iškilmingas šv. Mišias aukojęs klebonas kun. G. Pūras pamaldų pradžioje nuoširdžiai pasveikino tikinčiuosius Jėzaus Gimimo šventės proga bei perskaitė Kauno arkivyskupijos ganytojų kalėdinį laišką “Kaip gerai, kad Jėzus gimė!” Jėzaus Gimimo šventės ir artėjančių Naujųjų mūsų Viešpaties Jėzaus Kristaus metų próga tikinčiuosius pasveikino Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius ir arkivyskupaĩ emeritai – kardinolas Sigitas Tamkevičius ir Lionginas Virbalas.

Po Mišių Domeikavos parapijos pastoracinės tarybos atstovai pasveikino kleboną kun. Gintarą Pūrą Šv. Kalėdų proga. Gerbiamam dvasininkui parapijiečiai skyrė gražiausius padėkos žodžius už tarnystę parapijoje ir įteikė gėlių.

Parapijos informacija 
Share by: