2019 12 22 Mūsų bažnyčioje giedojo Judita Leitaitė

Ketvirtąjį Advento sekmadienį Domeikavos bažnyčioje pamaldoms vadovavo klebonas kun. Gintaras Pūras, talkino Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčios dvasininkas Bernardas Virbickas OP ir Kauno kunigų seminarijos auklėtinis Mantas Šideikis. Šv. Mišių pradžioje klebonas kun. G. Pūras pasveikino operos solistę Juditą Leitaitę bei pasidžiaugė, kad žinoma dainininkė giedos šv. Mišiose. 

Liturginius Mišių skaitiniu skaitė Sutvirtinimo sakramentui besirengiantys jaunuoliai ir Dominikonas brolis Bernardas. Homilijoje kun. G. Pūras kalbėjo apie Juozapo ir Marijos priimtus iššūkius, baimes, bei tikėjimą Apreiškimu. Evangelistas Matas rašo, kad Juozapas padarė taip, kaip Viešpaties angelo buvo įsakyta sapne. Angelas Juozapui liepė nebijoti, paaiškino, kad Marijos kūdikis yra iš Šventosios Dvasios. Įtikėjęs angelo žinia, Juozapas priima į savo namus Mariją, tampa Jėzaus globėju. Drąsiai veikdamas Juozapas atranda tikėjimo, vilties ir džiaugsmo kelią. Homilijos pabaigoje kun. G. Pūras akcentavo, paklusnumą Dievui bei ragino dažniau prisiminti nuolankumo dorybę, nebijoti iššūkių ir pokyčių.

Po Mišių bažnyčioje koncertavo operos solistė Judita Leitaitė ir smuikininkė Paulina Daukšytė. Muzikės atliko gražiausias kalėdines užsienio kompozitorių giesmes ir melodijas. Vėliau visi kartu giedojome populiarią F. Gruberio giesmę „Tyli naktis“. 

Nuoširdžiai dėkojame muzikėms Juditai Leitaitei ir Paulinai Daukšytei už nuostabų koncertą. Muzikinę dovaną artėjančių Šventų Kalėdų proga parapijiečiams dovanojo parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras.

Parapijos informacija
Share by: