2019 09 15 Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidai

Rugsėjo 15 d. Domeikavos Lietuvos kankinių  parapijoje iškilmingai šventėme Šv. Kryžiaus Išaukštinimo atlaidus. Iškilmingoms pamaldoms ir procesijai aplink bažnyčią vadovavo parapijos klebonas kunigas Gintaras Pūras. Iškilmių liturgiją papuošė gėlių žiedlapius barsčiusios mergaitės adoruotojos, berniukai ministrantai ir tautiniais drabužiais vilkinčios moterys ir merginos. Eisenoje dalyvavo gausus būrys giesmininkų, parapijiečių ir svečių. Procesijos dalyviai pagarbia laikysena liudijo vienybę su Kristumi bei pamaldžiai dėkojo už Atpirkimą. Skelbdama Gerąją Naujieną Bažnyčia moko apie mūsų tikėjimo centrą – Velykinę Kristaus kryžiaus ir prisikėlimo paslaptį.

Prieš kelis amžius gyvenęs vienuolis apie kryžių rašė: “Kristaus kryžius yra durys į dangų, raktas į rojų, mirtinas smūgis velniui, žmonijos išaukštinimas, mūsų paguoda bei laisvės dovana. Jis yra gyvenimo laivas bei išgelbėjimo karalystė. Per kryžių Kristus mus traukia prie savęs, Jis yra kelias į Tėvo karalystę, Jo Sūnaus skeptras ir Šventosios Dvasios – visos Trejybės liudytojas – antspaudas.“

Mišių pabaigoje kun. G. Pūras ragino prašyti Šventosios Dvasios pagalbos, kad Ji mums padėtų atrasti kryžiaus svarbą mūsų gyvenime. Vėliau dvasininkas suteikė šventinį Bažnyčios palaiminimą bei padėkojo prisidėjusiems prie atlaidų iškilmės organizavimo.

Parapijos informacija

Share by: