2019 09 13 Šilinių atlaiduose Šiluvoje

Rugsėjo  13 d. ankstų rytą Domeikavos ir Lapių parapijų klebonas kun. Gintaras Pūras palaimino ir išlydėjo  41 piligrimą į Šiluvą. Didžiųjų Švč. Mergelės Marijos Gimimo atlaidų penktadienį meldėmės už ligonius, slaugytojus ir medicinos darbuotojus. Šiluvos aikštėje iškilmingoms šv. Mišioms vadovavo Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila, koncelebravo Kauno arkivyskupijos apaštalinis administratorius vyskupas Algirdas Jurevičius, vyskupai bei būrys kunigų. Giedojo Vilniaus Šv. Pilypo ir Jokūbo (dominikonų) bažnyčios choras.

Homiliją pasakęs vyskupas R. Norvila pakvietė bendrai Šv. Bernardo maldai bei palaimino piligrimų įsigytas devocionalijas. Liturgijos pabaigoje  vyskupas A. Jurevičius nuoširdžiai  padėkojo gausiai susirinkusiems piligrimams bei pakvietė apsilankyti Ligonių dienos rytą pašventintoje naujoje Šiluvos šventovės Šviesos koplytėlėje. Lietingą dieną dvasininkas nuotaikingai klausė ar žvelgdami į ūkanotą dangų tikime, kad virš debesų šviečia saulė? Vyskupas A. Jurevičius pabrėžė, kad  tikinčiojo gyvenimą apšviečia Tikėjimo, Vilties ir Meilės dorybių pažinimas. Dėkokime už tikėjimo dovaną bei Dievo Motinos prašykime užtarimo sunkumuose. Po Mišių aikštėje  kunigai teikė Bažnyčios asmenišką palaiminimą ligoniams.

Žavėjomės Šiluvos bazilikos, Ligonių Sveikatos koplytėlės ir Apsireiškimo koplyčios erdves puošusiomis gėlių ir javų varpų kompozicijomis. Sužinojome, kad idėja atspindi Šiluvoje apsireiškusios Mergelės Marijos skundą: „Čia kitados buvo garbinamas Dievo Sūnus, o dabar ariama ir sėjama”.

Lankėmės bendruomenių palapinėse. Iš arčiau susipažinome su donorystės idėjomis, Caritas projektais bei auka parėmėme Kulautuvos ir Kauno Šv. Jono Pauliaus II bažnyčių statybą. Caritas susitikimų kiemelyje pasivaišinome kava ir arbata. Kartu su Kauno II dekanato karitiečiais gerumu dalinosi Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijos jaunimas.


Parapijos informacija

Share by: