2024 02 03 Šventųjų Blažiejaus ir Agotos minėjimai

Vasario 3 dieną, šeštadienį minėjome šv. Blažiejų. Domeikavos bažnyčioje šv. Mišiose parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras tikintiesiems suteikė šv. Blažiejaus palaiminimą – prie kaklo pridėjo dvi sukryžiuotas žvakes, meldėsi, kad šventasis saugotų mus nuo gerklės ligų. Tai nėra magiškas veiksmas - priimdami šv. Blažiejaus palaiminimą pasijuntame Dievo nuraminti ir apgaubti Jo meilės. 


Kai mus apima baimė, mums kas tarsi užriša gerklę. Vos žodį galime ištarti. Kartais gerklėje būna įstrigęs liūdesio gumulas. Neįsileidome liūdesio, ir jis įstrigo mūsų gerklėje. Būna atvejų, kad per daug visko nuryjame. Tada taip pat skauda ryjant.

Tai nereiškia, kad mums nereikia vartoti vaistų arba eiti pas gydytoją. Tai yra pasitikėjimo išraiška, kad galime ateiti pas Dievą ir su kūno, ir su dvasios ligomis. Ne taip jau svarbu, ar mūsų persišaldymas nuo to praeis. Svarbu, kad pasitikėtume Dievu, kaip mūsų sielos ir kūno Gydytoju. Dievo meilė sugeba paliesti nemylimas mūsų kūno dalis. Glostomi švelnios Jo meilės, mes kitaip jas pajaučiame. (Plg. Anselm Grun knygą „Tiesiog gyventi“ publikuotą Bernardinai.lt)


Vasario 4 dieną, sekmadienį Domeikavos bažnyčioje buvo minima šv. Agota. Šios šventosios liturginis minėjimas yra vasario 5 dieną. Nuo seno tikikėta, kad apeigose pašventinta duona ir vanduo saugo nuo ugnies nelaimių.

Po šv. Mišių žmonės galėjo paimti į namus po gabalėlį palaimintos duonos. Kad būtų patogiau saugoti duonelės gabalėliai sudėti į maišelius, pridėtas šv. Agotos paveikslėlis. Dėkojme parapijos zakristijonui Vitui už kruopštumą dėl kiekvieno iš mūsų.

Palaimintą šv. Agotos duoną krikščionys saugo visus metus namuose ar automobilyje iki kitų metų švntosios minėjimo dienos. Praėjusių metų palaimintą duoną prašome sudeginti ar palikti gamtoje – negalima mesti į buitinių atliekų konteinerį.


Parapijos informacija

Share by: