2023 12 24 Kūčių Mišiose laužėme kalėdaitį. Vaikų prakartėlių paroda.

Gruodžio 24 d. parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras aukojo Kūčių šv. Mišias Domeikavos bažnyčioje. Jau tapo gražia tradicija Kūčių dieną laušti kalėdaitį kartu su dvasininku bei išsakyti linkėjimus šv. Kalėdų proga.


Pamoksle klebonas kalbėjo apie susitaikymą, atsiprašymą bei priminė svarbų Kūdikėlio Jėzaus gimimo aspektą – Dievo Karalystę. Žvelgdami į prakartėlę turime atminti, kad gimęs Kristus ją įsteigė ir turėjo valdyti. Šiandien gyvename karų laikais - meldžiame taikos Ukrainai ir Šventajai Žemei. Dievo Karalystė turi prasidėti mylinčioje širdyje nuoširdžia tarnyste ten, kur esi šiandien reikalingas bei kviečiamas žodžiais ir veiksmais kurti taiką savo kasdienybėje, santykiuose su artimaisiais.

Į Domeikavos bažnyčią skautai atnešė Betliejaus taikos ugnį. Visi privalome melsti taikos. Tačiau, – turime pradėti nuo šio klausimo: Kas šiandien dedasi mano širdyje? Ar ji rami?


Kalėdų proga Pirmajai Komunijai besirengiantys vaikai surengė prakartėlių parodėlę Domeikavos bažnyčioje. Dėkojame vaikams už darbelius.


21.00 Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje aukojamos Kalėdų nakties (piemenėlių) šv. Mišios.


Parapijos informacija

Share by: