2023 12 10 Domeikavos parapijoje lankėsi vyskupas Saulius Bužauskas

Antrąjį Advento sekmadienį Domeikavos bažnyčioje šv. Mišioms vadovavo Kauno arkivyskupijos augziliaras vyskupas Saulius Bužauskas. Pamaldų pradžioje ganytojas pristatė kunigą Mindaugą Smetonį - mūsų parapijos klebono kun. Gintaro Pūro pagalbininką. Kunigas M. Smetonis paskirtas Domeikavos Lietuvos Kankinių parapijos rezidentu vikaro teisėmis ir pareigomis su teise laiminti santuokas.


Homilijoje vyskupas S. Bužauskas priminė, kokia yra svarbi kiekvieno iš mūsų kelionė link Kristaus. Žmogaus gyvenime keliai nepaprastai svarbūs, todėl reikia pagalvoti kokiais keliais Dievas ateina pas mus? Jam svarbi žmogaus širdis – kad ji būtų atvira. Didžiausias kliuvinys Dievui ateiti į mūsų širdis ir pasilikti yra nuodėmės – mažos ir didelės klaidos. Dažnai nenorime jų pripažinti, atsižadėti. Viena iš nuodėmių gali būti abejingumas, nedėkingumas. Dievas siunčia įvairius išbandymus, žmones, kad per juos parodytų kas trukdo Jam ateiti į mūsų širdis.

Jonas Krikštytojas siųstas Jėzui kelio paruošti, šiandien mums rodo į Dievą ir primena, kad per Adventą reikia pasirengti Jėzaus atėjimui bei prisiminti, padėkoti žmonėms, kurie mums padėjo sutikti Dievą. Vyskupas kvietė tikinčiuosius parodyti kitiems žmonėms daugiau tarnystės, džiaugsmo, pagalbos ir taip tiesti kelią į kitų žmonių širdis padedant atrasti Dievą. Tikintis žmogus priėmęs Komuniją, pasiklausęs Dievo Žodžio stengiasi ir gyventi kaip Jis moko. Gal pavyksta ne visada, bet pastangas kiti pastebi. Vyskupas palinkėjo ramaus Advento, gražių artėjančių Kalėdų bei darnos šeimose.

Po pamaldų vyskupas S. Bužauskas palaimino vaikų atsineštus angelus.


Nuoširdžiai dėkojame J E Vyskupui Sauliui Bužauskui už padrąsinimą Advento laike bei apsilankymą Domeikavos bažnyčioje.

 

Parapijos informacija

Share by: