2022 11 12 Domeikavos bažnyčioje diakono šventimai suteikti seminaristui Mantui Šideikiui

Lapkričio 12 dieną, šeštadienį Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ įšventino diakonu seminaristą Mantą Šideikį. Diakonato šventimų iškilmėje dalyvavo būrys kunigų, seminaristų bei parapijiečių ir svečių. Šv. Mišiose giedojo Kauno Kristaus Prisikėlimo parapijos choras.


Šv. Mišias aukojo ir pamokslą pasakė kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ. Gerbiamas dvasininkas tikinčiuosius kvietė melstis už būsimą diakoną. o vėliau ir kunigą Mantą Šideikį bei pašaukimus į kunigystę. Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius būsimam diakonui linkėjo ateityje būti labai geru kunigu – mylėti žmones ir su meile nuolankiai jiems tarnauti.


Šv. Mišių pabaigoje diakonui M. Šideikiui buvo įteiktas dekretas apie paskirtą tarnystę Domeikavos Lietuvos kankinių parapijoje.


Naujai įšventintas diakonas padėkojo už atvykimą Jo Eminencijai Sigitui Tamkevičiui SJ, broliams kunigams, seminaristams, parapijiečiams, svečiams bei Domeikavos Lietuvos kankinių parapijos klebonui kun. Gintarui Pūrui. Būdamas seminaristu, diakonas M. Šideikis liturginę praktiką atliko Domeikavos parapijoje.


Vėliau vyko Agapė Domeikavos laisvalaikio salėje.


Parapijos informacija


Share by: