2022 10 15 Našlaičių dainų koncertas Lapių bažnyčioje

Spalio 15 dienos šeštadienio vakarą Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vyko folkloro ansamblių Našlaičių dainų koncertas „Toli mano giminėla už debesėlių“. Gražiausias dainas ir giesmes atliko folkloro ansambliai: „Verpeta“ , „Gegutala“, „Kupolė“ ir „Viešia“.


Šiais metais tradiciniame šventiniame renginyje dainavome kartu su svečiais - žmonėms buvo išdalinti dainų ir giesmių tekstai. Bendrystėje išdainavome artimųjų ilgesį, prisilietėme prie mūsų tautos liaudies tradicijų.


Koncerto pabaigoje Lapių parapijos klebono kun. Gintaro Pūro nuoširdų sveikinimą renginio organizatoriams ir dalyviams perskaitė liturginę praktiką parapijoje atliekantis klierikas Mantas Šideikis. Lapių laisvalaikio salės vadovė Jurga Marmaitė folkloro ansamblių vadovams įteikė dovanas – Lapių bendruomenės pyragus.


Vėliau Lapių bažnyčios šventoriuje ir miestelio kapinaitėse uždegėme žvakutes mirusiems atminti bei visi kartu giedojome „Viešpaties angelą“.

Dėkojame svečiams iš Kaišiadorių, Garliavos, Kauno ir Neveronių už bendrystę ir jaukų vakarą Lapių parapijos maldos namuose.


Parapijos informacija

Share by: