2022 04 17 Velykos - Kristaus Prisikėlimas

Balandžio 17 dienos ankstyvą Šventų Velykų rytą, žmonės gausiai susirinko į Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčią. Šventoriuje rikiavosi bažnytinės procesijos dalyviai: moterys pasipuošusios tautiniais rūbais, mergaitės baltai aprengtos gėlių barstytojos, ministrantai, vyrai nešini bažnytinėmis vėliavomis ir baldakimu, parapijos giesmininkai ir svečiai profesionalūs dūdoriai iš Kėdainių. Tikintieji gausiai dalyvavo šventinėje procesijoje. Žmonės džiaugėsi iškilminga eisena, nes pastaruosius dvejus metus dėl karantino ribojimų procesijos bažnyčios šventoriuje nevyko.

Iškilmingai Velykų liturgijai vadovavęs parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras
nuoširdžiai pasveikino Velykų – Viešpaties Jėzaus Kristaus Prisikėlimo šventės proga gausiai susirinkusius parapijiečius ir svečius bei padėkojo už nuoširdžią tarnystę parapijos tarnautojams, klierikui Mantui Šideikiui ir parapijos savanoriams. Dvasininkas visiems palinkėjo būti vilties ir džiaugsmo žmonėmis - skelti aplinkiniams žinią, kad „Kristus prisikėlė, iš tikrųjų prisikėlė!”


Vėliau dvasininkas tikintiesiems perskaitė Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo sveikinimą tikintiesiems Velykų proga. Pasitikti kitokias šių metų Velykas padėjo Didįjį penktadienį paskelbtas arkivyskupo Kęstučio Kėvalo apmąstymas „Velykos karo metu“. Pasak ganytojo, kančios akivaizdoje sunku ar net įžūlu atrodo kalbėti apie kokią nors jos prasmę. Tačiau šventos Velykos mums byloja būtent tai – kad kančia nėra betikslė būsena ir visa ko pabaiga. Velykos suteikia pergalės nuojautą ir pažadą, kad tirono žodis nebus paskutinis - Kristaus prisikėlimo šviesa atneš prisikėlimą laisvai Ukrainai bei teisingesniam, saugesniam pasauliui.

Po pamaldų Domeikavos parapijos pastoracinės tarybos nariai parapijiečių vardu pasveikino gerbiamą kleboną kun. Gintarą Pūrą Velykų proga.

Balandžio 18 dieną, pirmadienį šventėme antrą Velykų dieną. Pamaldose meldėme taikos Ukrainoje bei mūsų šeimose ir bendruomenėse.

Parapijos informacija

Share by: