2022 01 23 Dievo Žodžio sekmadienis Domeikavos ir Lapių parapijose

Sausio 23 dieną šventėme Dievo Žodžio sekmadienį. Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijų bažnyčiose meldėmės už Šventojo Rašto skaitovus šv. Mišiose, katechetus ir tikybos mokytojus. Eucharistijos šventimas prasidėjo procesija, kurioje nešama Evangelijų knyga buvo padėta ant altoriaus, kaip regimas ženklas, liudijantis Dievo žodžio svarbą mūsų tikėjimui.

 

Domeikavos ir Lapių parapijų klebonas kun. Gintaras Pūras pamoksle kalbėjo apie Šventojo Rašto skaitymo vertę - neužtenka Dievo žodį tik išgirsti pamaldose, reikia namuose patiems jį skaityti, apmąstyti bei juo maitintis. Būtent taip išgyvensime ryšį su Dievu ir tikinčiųjų bendruomene. Popiežius Pranciškus sako, kad „Kūnu tapęs Žodis nori tapti kūnu mumyse. Jis neatitraukia mūsų nuo gyvenimo, bet įsuka į jį, į kasdienes situacijas, kad būtume ne abejingi, bet aktyvūs, kūrybingi krikščionys”.
2019 rugsėjo 30 d. Popiežius Pranciškus paskelbė apaštališkąjį laišką „Aperuit illis“ ir nurodė, kad kasmet visoje Bažnyčioje trečiasis eilinis liturginių metų sekmadienis būtų švenčiamas kaip Dievo Žodžio sekmadienis, kuriuo norima sužadinti didesnį tikinčiųjų dėmesį Biblijai, kad ji būtų skaitoma, apmąstoma, kad ji būtų tikinčiųjų maldos ir švenčių šerdis, atsimenant šv. Jeronimo įspėjimą, kad „kas nėra susipažinęs su Biblija, tas nepažįsta Kristaus“.

Dievo Žodžio sekmadienio proga klebonas kun. Gintaras Pūras padėkojo Domeikavos ir Lapių parapijų skaitovams už dėmesį į Šventojo Rašto svarbą, gilesnį apmąstymą bei iškilmingą skelbimą Eucharistijos liturgijoje.

Vėliau dvasininkas įteikė padėkas už nuoširdžią, įpareigojančią tarnystę daliai skaitovų, kurie galėjo atvykti.

Džiaugiamės, kad Domeikavos bažnyčioje šv. Mišiose ar kitose apeigose Šventąjį Raštą skaito 18 skaitovų. Lapių bažnyčioje yra 10 Dievo žodžio skaitovų. Kviečiame tikinčiuosius pažinti Šventąjį Raštą Dievo žodžio skaitovų grupelėje parapijoje.

Po pamaldų  klebonas kun. G. Pūras  pakvietė bendrystei Šventojo Rašto skaitovus ir jų šeimų narius Domeikavos maldos namų salėje. Jaukioje aplinkoje aptarėme tolesnės veiklos gaires bei pasidalinome dieviškojo džiaugsmo patirtimis gyvenime.


Parapijų informacija

Share by: