2021 12 25 Kūčių vakaras ir Kalėdų iškilmė Domeikavos bažnyčioje

Gruodžio 24-ąją, Kūčių vakarą Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras aukojo Kūčių šv. Mišias, kurių metu visi kartu pasidalinome vienybės ir taikos simboliu kalėdaičiu. Esant pandemijai kalėdaičio bažnyčioje nelaužėme - iš dvasininko rankų gavome mažesnį kalėdaitį nei įprastas, kurį parsinešėme namo.


Prieš pat Kūčias Domeikavos bažnyčią pasiekė Betliejaus ugnis. Visi norintys galėjo prisidegti ugnelę iš Kristaus gimimo grotos ir parsinešti taikos ir ramybės simbolį į savo namus.


Vėliau mūsų bažnyčioje buvo aukojamos Piemenėlių naktinės šv. Mišios. Liturgijoje giedojo parapijos giesmininkai, birbyne pritarė domeikaviškis muzikantas Vytautas Niedvaras.


Per šv. Kalėdų nakties homiliją kun. G. Pūras kalbėjo apie atjautą ir vidinę krikščionio ramybę bei meilę Dievo kūrinijai. Kaip svarbu mokėti nurimti ir įsiklausyti į pačius save, kitą žmogų bei mažuose dalykuose atrasti prasmę, paguodą ir džiaugsmą. Svarbu suvokti, kad Dievas pats tapo mažu dėl mūsų. Popiežius Pranciškus yra sakęs Nepailskime melsti: „Viešpatie, padėk man būti kaip Tu, duok švelnumo malonę sunkiausiomis gyvenimo situacijomis, artumo malonę kiekvienoje būtinybėje ir romumą kiekviename konflikte“.


Žvelgdami į prakartėlę melskimės prašydami Dievo Motinos ir Šv. Juozapo pagalbos būti Jėzaus šviesos nešėjais šeimoje ir bendruomenėje, - baigdamas savo homiliją sakė dvasininkas.


Gruodžio 25 dieną, šeštadienį šventėme Kristaus Gimimo – Kalėdų iškilmę. Pagrindinės Kalėdų šv. Mišios buvo aukojamos 8.00 valandą ryte. Šv. Mišiom vadovavęs parapijos klebonas kun. G. Pūras parapijiečius ir svečius pasveikino šv. Kalėdų proga bei palinkėjo santarvės bei drąsos visuose geruose darbuose. Vėliau buvo perskaitytas Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo sveikinimo laiškas „Kalėdos – Dievo dovana žmonijai”. https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&ncid=2&nid=9958


Po šv. Mišių kleboną kun. G. Pūrą Kalėdų proga pasveikino Domeikavos parapijos pastoracinės tarybos nariai.


Gruodžio 26 dieną, sekmadienį antrą šv. Kalėdų dieną ir minėjome pirmojo kankinio Šv. Stepono šventę.


Parapijos informacija

Share by: