2021 11 21 Domeikavos bažnyčioje chorų koncertas Šv. Cecilijos proga

Lapkričio 21 dieną, paskutinį liturginių metų sekmadienį švėntėme Visatos Valdovo (Kristaus Karaliaus) iškilmę. Šv. Mišias aukojęs klebonas kun. G. Pūras homilijoje ragino tikinčiuosius kreipti žvilgsnį į amžinąją Kristaus karalystę. Jėzus kalbėjo: „Mano karalystė ne iš šio pasaulio“ (Jn 18,36). Jis atėjo į pasaulį liudyti Dievo tiesą, kuri yra meilė. Dėkokime Kristui už Kryžių. Šlovinkime ir dėkokime Tam, „kuris mus myli ir nuplovė savo krauju mūsų nuodėmes, ir padarė iš mūsų karaliją bei kunigus savo Dievui ir Tėvui“ (Apr 1,5-6). Aukime dorybėse ir turėkime viltį visuose iššūkiuose.

Po šv. Mišių Domeikavos bažnyčioje paminėta Šv. Cecilija - muzikų, muzikos instrumentų gamintojų ir poetų globėja. Bažnyčios šventųjų kalendoriuje Cecilija, mergelė kankinė minima lapkričio 22 dieną.

Vėliau Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje koncertavo Garliavos mišrus choras „Melodija” (vadovė Ramunė Navickienė), Kazlų Rūdos mišrus choras „Viltis” (vadovė Salomėja Vitukynienė) ir Domeikavos mišrus choras „Versmė” (vadovė Rasa Endriukaitienė). Gausiai susirinkę parapijiečiai klausėsi ir gėrėjosi giesmėmis ir dainomis. Koncerto pabaigoje jungtinis šventės dalyvių choras atliko Vytauto Kernagio dainą „Baltas paukštis”.

Domeikavos parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras ir Domeikavos seniūno pavaduotoja Vita Sutkienė visiems padėkojo už apsilankymą ir šventinę programą bei chorų vadovėms įteikė padėkos raštus ir gėlių puokštes.

Svečiai padėkojo gerbiamam klebonui kun. Gintarui Pūrui už šiltą priėmimą ir svetingumą.


Parapijos informacija

Share by: