2021 11 14 Kas yra Sinodas?

Žodis Sinodas reiškia keliavimą drauge.


Popiežius apie Sinodą: trys galimybės, trys rizikos.
Popiežius apie Sinodą: trys galimybės, trys rizikos - Vatican News


Lietuvos vyskupų kreipimasis Dėl sinodinio kelio pradžios.
https://sinodas.katalikai.lt/lt/vysk-pr-kreipimasis/


Tinklalaidė „Aktualu“: kodėl verta dalyvauti naujajame Sinode.
https://www.bernardinai.lt/tinklalaide-aktualu-kodel-verta-dalyvauti-naujajame-sinode/


Skelbdama Evangeliją, sinodinė Bažnyčia „keliauja drauge“. Kaip „keliaujama drauge“ šiandien jūsų vietinėje Bažnyčioje? Kokius žingsnius žengti mus kviečia Dvasia, kad augtume „keliavimu drauge“?


Visi esame kviečiami realiai dalyvauti Bažnyčios gyvenime ir jos misijoje. „Ne dėl stiliaus, o dėl tikėjimo reikalavimo. Dalyvauti reikalauja per krikštą gautas tikėjimas“, – sakė popiežius, cituodamas Laišką korintiečiams, kuriame rašoma, jog „Mes visi buvome pakrikštyti vienoje Dvasioje, kad sudarytume vieną kūną“ (1 Kor 12, 13). Visko pradžios taškas yra šitas ir joks kitas: krikštas. Iš jo, mūsų gyvenimo versmės, išplaukia visų Dievo vaikų vienodas orumas, nežiūrint tarnysčių ir dovanų skirtingumo.


„Sinodas - Dvasios laikas. Mums reikia Dvasios, visad naujo Dievo kvėpavimo, kuris išlaisvina iš bet kokio užsidarymo, atgaivina tai, kas mirė, nutraukia grandines, skleidžia džiaugsmą. Šventoji Dvasia yra toji, kuri veda, kur Dievas nori, o ne ten, kur mus nuvestų mūsų pačių idėjos ir mūsų asmeninis skonis“, – sakė popiežius, kviesdamas dažnai ir su jėga šauktis Dvasios, nuolankiai, paklusniai ir tuo pat metu drąsiai jos klausyti.


Sinodinio kelio Lietuvoje koordinacinė grupė pasiūlė aptariamų temų sąrašą:

1. Kelionės bendrakeleiviai.

2. Klausyti ir kalbėtis.

3. Šventimas.

4. Atsakomybė už bendrą misiją.

5. Dialogas Bažnyčioje ir visuomenėje, ekumenizmas.

6. Autoritetas ir dalyvavimas, sprendimų priėmimas.

7. Sinodalumo ugdymas.


Domeikavos bažnyčioje susitikimas tema „Kelionės bendrakeleiviai” vyks lapkričio men. 28 dieną, sekmadienį po 12 valandos šv. Mišių. Nurodytomis temomis susitikimai vyks kartą per mėnesį. Parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras Sinodo susitikimų datas paskelbs skelbimų lentoje bažnyčioje ir Domeikavos parapijos interneto svetainėje.


Mūsų klebonas kun. Gintaras Pūras yra Sinodinio kelio Kauno arkivyskupijoje koordinacinės diecezinės darbo grupės narys.
Darbo grupė:
https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php?id=140&ncid=2&nid=9708


Lapkričio 11 dieną mūsų parapijiečiai dalyvavo bendruomenių moderatorių mokymuose Kaune. Susipažinti su mintimis išsakytomis susitikime galite čia: https://kaunoarkivyskupija.lt/index.php/knygynai/organizacijos/gimnazijos-mokyklos/?id=140&ncid=2&nid=9798


Apie Sinodą informaciją rasite interneto svetainėje čia: Interneto svetainė: Sinodinis kelias Lietuvoje (katalikai.lt)


Parapijos informacija

Share by: