2021 11 02 Vėlinių dienos minėjimas Domeikavos bažnyčioje

Lapkričio 2 d., Mirusiųjų minėjimo (Vėlinių) dieną Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje klebonas kun. Gintaras Pūras šv. Mišiose paminėjo mirusių žmonių vardus, kurie buvo palaidoti parapijos kapinėse nuo praėjusių Vėlinių iki šių Vėlinių. Šv. Mišiose meldėmės už mūsų mirusius artimuosius.


Po šv. Mišių bažnyčioje buvo einama tradicinė Vėlinių gedulinė procesija.


Pamoksle dvasininkas kvietė susimąstyti apie žmogiškosios būties laikinumą ir prasmę. Praradus artimą žmogų dažnai imame jausti, kad netenkame dalies savo gyvenimo prasmės. Pakitus gyvenimo aplinkybėms patiriame vidinę įtampą bei baimę gyventi vienatvėje, liūdesį ir kaltės jausmą. Atsivėrus vidinei tuštumai jaučiamės savimi nusivylę, trūksta jėgų atsispirti pasaulio siūlomai tuštybei. Prisimindami mirusiuosius, melskime sau drąsos kiekvieną dieną gyventi taip, lyg ji būtų paskutinė. Jeigu dailininkas pieštų mūsų paskutinę gyvenimo dieną, kokias spalvas pasirinktų? Atmindami gražiausias gyvenimo akimirkas praeityje, kurkime sveikus santykius su artimaisiais esančiais šalia. Supratingumas, atlaidumas ir nuoširdžios meilės darbai gydo kiekvieno mūsų sielos žaizdas.


Lapkričio mėnesį mirusiems tikintiesiems skirtus visuotinius atlaidus galima gauti įvykdžius šias sąlygas: pamaldžiai aplankyti kapines, bažnyčią ir ten sukalbėjus Viešpaties maldą ir Tikėjimo išpažinimą. Visuotinių atlaidų mirusiems taip pat gali melsti sergantieji, seni žmonės bei visi kiti, kurie dėl pandemijos sąlygomis įvestų apribojimų negali išeiti iš namų. Atlaidams gauti jie privalo sukalbėti Vėlinių valandų liturgijos Rytmetinę arba Vakarinę, arba Rožinį, arba Dievo Gailestingumo vainikėlį, arba kitas maldas už mirusius, vienydamiesi su visais tikinčiaisiais, atsiriboję nuo bet kokios nuodėmės ir pasiryžę, kai tik galės, įvykdyti įprastines atlaidų sąlygas.


Domeikavos bažnyčioje nuo Visų Šventųjų šventės iki lapkričio 8 dienos rytinėse 9.00 valandos šv. Mišiose melsimės sudėtinėmis intencijomis už mūsų mirusius artimuosius.


Parapijos informacija

Share by: