2021 08 15 Žolinės dieną Lapių bažnyčioje jaunųjų muzikų koncertas

Rugpjūčio 15 d., sekmadienį Lapių Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje buvo švenčiama Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Žolinės) šventė. Šv. Mišias aukojo bei šių metų derliaus vaisius ir žolynus šventino Lapių parapijos klebonas kun. G. Pūras.

Žolinė mūsų krašte mėgstama, senas tradicijas turinti šventė. Pašventinti žolynai sudžiovinami ir laikomi namuose. Senoliai pasakoja, kad užėjus griaustiniui, jais smilkydavo namus, susirgę gerdavo iš jų išvirtą arbatą. Pašventintų derliaus gėrybių valgome šeimose, tikėdami, kad taip visi bus apsaugoti nuo ligų.

Vėliau Lapių bažnyčioje koncertavo Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos studentai baritonas Dominykas Popovas, tenoras Vygandas Demovas ir pianistas Dominykas Šimonis. Jaunųjų muzikų atlikti lietuvių ir užsienio autorių kūriniuose skambėjo padėka Dievo Motinai Marijai bei nuostaba rudenėjančia gamta.

Dėkojame už šventinį koncertą parapijos klebonui kun. Gintarui Pūrui ir Lapių laisvalaikio salės kultūrinio darbo organizatorei Jurgai Marmaitei.

Parapijos informacija

Share by: