2021 05 29 Domeikavos bažnyčioje Sutvirtinimą teikė kardinolas Sigitas Tamkevičius

Gegužės 29 dieną Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje šv. Mišias aukojo Jo Eminencija kardinolas Sigitas Tamkevičius SJ. Kardinolui talkino kun. Artūras Kazlauskas ir parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras. Mišių skaitinį skaitė ir psalmę giedojo jaunimas.

Homilijoje Jo Eminencija linkėjo jaunuoliams dvasinėje kelionėje būti tikrais Jėzaus draugais - daryti tai, ko nori Jėzus. Kiekvieno tikinčio žmogaus gyvenime yra du svarbūs dalykai – tikėjimas ir meilė. Jėzus nori, kad neskurstume dvasiškai, tikėjimo ir meilės dorybės turi būti neperskiriamos. Augdami tikėjime, augame ir meilėje. Ypatingai svarbu laikytis Jėzaus rankos ištikus sunkiems dalykams. Homilijos pabaigoje gerbiamas dvasininkas atkreipė dėmesį į krikščionišką meilės sampratą bei akcentavo, tai, kad meilę reikia auginti – tikra meilė nesuderinama su nuodėme.


Šeštadienio popietę kardinolas S. Tamkevičius Sutvirtinimo sakramentą suteikė 70 jaunų žmonių iš Domeikavos ir Lapių parapijų.

Po šv. Mišių Sutvirtinimą priėmusiųjų jaunuolių vardu buvo pasakyti gražūs padėkos žodžiai gerbiamam svečiui kardinolui Sigitui Tamkevičiui bei įteikta gėlių. Vėliau bažnyčioje fotografavomės atminčiai.


Parapijos informacija


Share by: