2021 03 06 Gavėnios laikas Domeikavos parapijoje

Gavėnios pradžioje atnaujinus Eucharistijos šventimą su tikinčiaisiais, Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje atgijo tikinčiųjų mėgstamos pamaldumo praktikos - giedami gavėniniai giedojimai „Graudūs verksmai”, einamas „Kryžiaus kelias”, meldžiamasi Rožinio malda bei kalbamas Dievo Gailestingumo vainikėlis.


Parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras tikinčiuosius negalinčius dalyvauti pamaldose „gyvai”, ragina  asmeninę tikėjimo kelionę tęsti semiantis žinių krikščioniškuose nuotoliniuose renginiuose, gaivinti religinį gyvenimą namuose skaitant Šventąjį Raštą, melstis už save ir kitus.


Kovo 6 dieną parapijiečiai dalyvavo trečiame nuotolinio kurso „Gailestingumas - perkeičianti Išpažinties sakramento galia” susitikime. Atgailos sakramento aspektus katechezėje aptarė Dievo gailestingumo šventovės rektorius kun. Povilas Narijauskas.  Dvasininkas kalbėjo apie pasitikėjimą Dievo Gailestingumu bei atkreipė dėmesį į būdus, kaip atlikti sąžinės peržvalgą.  Vienas iš būdų yra sutelktas į dešimties Dievo įsakymų apmąstymą.

Vėliau pasidalinimas tikėjimo liudijimais vyko grupelėse,


Gavėniai įpusėjus parapijos vaikai dalyvavo Kryžiaus kelio mąstymuose. Nuotolinį susitikimą vedė sesuo benediktinė Celina. Vienuolė pasidalino keturiolikos Kryžiaus kelio stočių atvaizdais, mokė giesmių, maldų bei kartu apmąstė Jėzaus Kryžiaus kelią. Vėliau vaikai atliko praktines užduotėles raštu bei trumpai pasidalino refleksijomis.


Kalbėdamas apie Gavėnią popiežius Pranciškus kviečia mus priimti Dievo kvietimą susitaikinti su juo, sutelkti širdies žvilgsnį į Velykų slėpinį ir atsiversti – atsiverti atviram ir nuoširdžiam dialogui su Dievu. Ragina tapti tuo, kuo Kristus kviečia būti savo mokinius: žemės druska ir pasaulio šviesa (plg. Mt 5, 13–14)

Šiuo sunkiu pandemijos laiku nuoširdžiai dėkojame parapijos geradariams ir rėmėjams. Kovo mėnesį Domeikavos bažnyčioje šv. Mišios aukojamos Jūsų asmeninėmis intencijomis taip pat maldose dėkojame Viešpačiui už malones Tėvynei ir jos žmonėms.

.

Pirmąjį mėnesio trečiadienį Domeikavos bažnyčioje šv. Mišios aukojamos į Šv. Juozapą už mūsų parapijos ir visos tautos šeimas. Po šv. Mišių kalbama Šv. Juozapo litanija.

Pirmąjį mėnesio penktadienį Domeikavos bažnyčioje šv. Mišios aukojamos už ligonius ir į palaimintąjį kankinį Teofilių Matulionį.


Kovo 4 dieną šventėme pirmojo Lietuvos globėjo Šv. Kazimiero šventę. Šv. Mišios buvo aukojamos už Tėvynę ir mūsų jaunimą.

Kovo 6 dieną jungėmės į maldos grandinę meldžiantis už mirusius nuo COVID-19 mūsų Tėvynėje ir Europoje.

Kovo 7 dieną šv. Mišios buvo aukojamos už visus lietuvius esančius plačiajame pasaulyje.

Kovo 11 dieną švenčiame Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šventę. Šv. Mišios bus aukojamos už Lietuvą.

Kovo 12 dieną bus vykdoma akcija – „24 valandos Viešpačiui”. Visą dieną vyks atgailos pamaldos ir Švč. Sakramento adoracija.

Kovo 14 dieną – IV gavėnios sekmadienis.

Kovo 19 dieną bus Šv. Juozapo – Švč. Mergelės Marijos Sužadėtinio. Prieš šv. Mišias bus kalbamas rožinis. Šv. Mišiose melsimės už parapijos šeimas. Po šv. Mišių bus kalbama Šv. Juozapo litanija.

Kovo 21 dieną – V gavėnios sekmadienis.

Kovo 24 dieną yra organizuojama pasninko diena vyrams. Tai Lietuvos vyskupų parengta idėja šiems šv. Juozapo metams Lietuvoje paminėti.

Kovo 25 dieną yra Viešpaties Apreiškimo šventė. Šv. Mišios bus aukojamos 9.00 valandą ryte.


Kovo 27 dieną, šeštadienį Domeikavos bažnyčioje gavėnios susitelkimo diena – rekolekcijos. Šv. Mišios bus aukojamos 12.00 valandą. Velykinės išpažintys bus klausomos pusė valandos prieš šv. Mišias. Prašome pasinaudoti proga – atlikti išpažintį prieš šv. Velykų šventę.


„Išpažintis gydo, išpažintis nuteisina, išpažintis ugdo gailestį dėl nuodėmių, visos viltys išsipildo išpažintyje; išpažintis yra susitikimas su gailestingumu“ (Šv. Izidorius iš Sevilijos).


Parapijos informacija.


Share by: