2019 08 15 Žolinės iškilmė Domeikavos ir Lapių parapijose

Rugpjūčio 15 d. Domeikavos Lietuvos kankinių ir Lapių Šv. Jono Krikštytojo parapijose džiaugsmingai šventėme Švč. Mergelės Marijos Dangun ėmimo iškilmę. Mišias aukojo ir Žolinės liturgijai vadovavo parapijos klebonas kun. Gintaras Pūras, talkino Kauno kunigų seminarijos auklėtinis Mantas Šideikis. Gausiai pamaldose dalyvavusiems parapijiečiams ir svečiams dvasininkas pamoksle priminė Švč. Mergelės Marijos Dangun ėmimo šventės kilmę, akcentavo nuolankumo dorybę bei dėkojo Jėzaus Gimdytojai už mums teikiamą amžinojo gyvenimo viltį. Tikime, kad  Dievo Motina su kūnu ir siela paimta amžinybei. Žinome, kad gyvendama žemėje Marija nuolankiai priėmė Viešpaties valią. Pamokslo pabaigoje dvasininkas  kalbėjo apie drąsą pasikliauti Dievo planu mums bei pateikė vaizdingą liudijimą apie Dangiškosios Motinos globą.

Po Mišių klebonas kun. G. Pūras pasidžiaugė Domeikavos parapijos piligrimų ryžtu lankyti Dievo Motinos šventoves ir palinkėjo sėkmingos kelionės į Didžiuosius Švč. M. Marijos Ėmimo į dangų (Žolinės) atlaidus Krekenavoje.

Žolinės dieną Domeikavos ir Lapių bažnyčiose buvo šventinami tikinčiųjų atsinešti šių metų derliaus vaisiai ir žolynai. Po Mišių Lapių parapijos maldos namuose koncertavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijos bei Vytauto Didžiojo universiteto studentai. Jaunieji muzikai atliko Švč. Mergelei Marijai skirtas užsienio ir Lietuvos autorių giesmes bei daugeliui puikiai pažįstamus kompozitoriaus Giedriaus Kuprevičiaus kūrinius.

Už gražią šventę dėkojame jauniesiems atlikėjams, Lapių miestelio laisvalaikio centro kultūrinių renginių organizatorei Jurgai Marmaitei ir klebonui kun. Gintarui Pūrui.

Parapijų informacija
Share by: