2021 11 28 Pirmasis advento sekmadienis Domeikavos bažnyčioje.

Lapkričio 28 dieną, pirmąjį advento sekmadienį Bažnyčia pradėjo naujuosius liturginius metus ir pasirengimo Kalėdoms liturginį metą.
Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje iškilmingas šv. Mišias aukojęs klebonas kun. Gintaras Pūras pasveikino pamaldų dalyvius naujųjų bažnytinių metų proga bei linkėjo sveikatos, išlikti budriems maldoje, rasti laiko sau ir daryti gerus darbus artimui.

Vėliau dvasininkas pašventino kalėdaičius ir žmonių atsineštus advento vainikus bei įžiebė Pranašų žvakę. Žvakės šviesa išsisklaido tamsą ir primena, kad Viešpaties atėjimo laikas artėja.

Keturios advento vainiko žvakės žymi keturis Advento sekmadienius. Liturginė Advento spalva yra violetinė, kuri simbolizuoja atgailą ir laukimą. Trečias advento sekmadienis vadinamas džiaugsminguoju, naudojama rožinė liturginė spalva.


Prieš šv. Mišias bažnyčioje buvo giedamos Marijos valandos. Kviečiame jungtis į bendrą giedojimą bažnyčioje ir gruodžio 5 dieną, antrąjį advento sekmadienį.

Nuo lapkričio 28 dienos Domeikavos bažnyčios zakristijoje galima įsigyti kalėdaičių. Voke kartu su kalėdaičiais bus įdėtas lapelis su malda meldžiantis prieš kūčių vakarienę ir po jos.

Parapijos informacija

Share by: