2021 09 26 Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena

Rugsėjo 26 dieną, sekmadienį Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčioje paminėta Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena. Pamaldose meldėmės už vairuotojus, keliautojus bei nukentėjusius eismo nelaimėse.


Šv. Mišias aukojo klebonas kun. Gintaras Pūras. Dvasininkas pamaldų dalyviams priminė pareigą saugoti vieniems kitus kelyje, ragino būti atidžiais, pakančiais, pagarbiais ir dėmesingais bei palinkėjo saugių ir prasmingų kelionių.


Vėliau kun. G. Pūras suteikė Viešpaties palaiminimą gausiai pamaldose dalyvavusiems parapijiečiams ir svečiams bei jų automobiliams ir kitoms transporto priemonėms. Naudodamiesi palaimintu automobiliu liudijame pasitikėjimą Dievo globa, tačiau, norėdami sėkmingai pasiektume kelionės tikslą, privalome laikytis saugaus elgesio kelyje taisyklių.


Keliaujančiųjų ir vairuotojų dienos proga klebono pagalbininkai dalino atvirukus. Juose vaizduojamas keliautojų globėjas šventasis Kristoforas. Melsdamiesi šiam šventajam tikime, kad Dievas per jo užtarimą globos mus kelionėje bei saugos nuo visokių sielos ir kūno nelaimių.


Keliautojo malda


Gerasis Dieve, per šventojo Kristoforo užtarimą suteik man išminties, dėmesingumo ir savitvardos vairuoti tvarkingai ir saugiai. Pagelbėk gerbti ir nuoširdžiai rūpintis kitais eismo dalyviais ir apsaugok nuo nelaimių, kad sėkmingai pasiekčiau kelionės tikslus. Amen.


Parapijos informacija

Share by: