2020 08 30 Padėkos už laisvę diena Šiluvoje

Ankstų ir lietingą paskutinį rugpjūčio sekmadienio rytą  iš Kauno su Jono Pauliaus II piligrimų centru į Šiluvą minėti Padėkos už laisvę dieną vyko ir piligrimų iš Domeikavos parapijos. Labai džiaugėmės Kauno arkivyskupo metropolito Kęstučio Kėvalo bendryste. Autobuse pasveikinęs piligrimus, arkivyskupas pakvietė Rožinio maldai. Ganytojui vadovaujant kalbėjome Džiaugsmo slėpinius.

Nuo Katauskių gyvenvietės prie piligrimų prisijungė kardinolas emeritas Sigitas Tamkevičius. Eisenoje meldėmės Šviesos ir Kančios slėpinius bei giesmėmis dėkojome Dievui už Tėvynės laisvę. Kryžiaus kelio per šilą pradžioje arkivyskupas K. Kėvalas piligrimų prašė Kryžiaus kelio maldoje melstis už mūsų kraštą, save, artimuosius, šeimas bei prašyti Viešpaties jėgų saugant laisvės dovaną.

Prie Šiluvos Švč. Mergelės Marijos Apsireiškimo koplyčios sutikome iš Tytuvėnų žygiuojančius piligrimus. Darniai eisenai vadovavo Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis. Šiluvos bazilikoje dėkojome Dievui už 30 Lietuvos laisvės ir nepriklausomybės metų. Iškilmingoms šv. Mišioms vadovavo ir pamokslą pasakė Kauno arkivyskupas metropolitas Kęstutis Kėvalas, koncelebravo kardinolas emeritas Sigitas Tamkevičius, Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis ir kunigai. Giedojo Šiluvos parapijos choras. Homilijoje arkivyskupas K. Kėvalas priminė popiežiaus Pranciškaus raginimą švęsti Kūrinijos dieną. Pasaulis skelbia Dievo garbę, todėl privalome saugoti mums dovanotą gamtą bei mokyti Dievo nepažįstančius atrasti Kūrėjo bruožus jo kūriniuose. Apžvelgdamas pranašo Jeremijaus istoriją arkivyskupas akcentavo tiesos pergalę prieš baimę.  Jei giliai savyje jaučiame ramybę, patiriame džiugesį - viskas bus gerai. Žvelgdami į Švč. Mergelę mokykimės džiūgauti, kad kaip Marija prabiltume „Mano siela šlovina Viešpatį, mano dvasia džiaugiasi Dievu, savo Gelbėtoju”. Tai tikinčio ir pasitikinčio Dievu žmogaus būsena – šlovinti ir džiaugtis Viešpaties nuostabiais darbais žmonijai. Homilijos pabaigoje arkivyskupas kvietė stiprinti jėgas nešant tautos laisvės ugnį bei ragino būti vilties ir džiaugsmo žmonėmis – neišsigąsti Kryžiaus ir jo nemesti – sekti Jėzų visur, kur Jis beeitų.

Grįždami namo meldėmės Garbės slėpinius. Esame laimingi – melstis Rožinį su kardinolu Sigitu Tamkevičiumi ir arkivyskupu Kęstučiu Kėvalu yra džiaugsmas ir dovana.

Žygio dalyvė Edita
Share by: